29 noiembrie 2021

Biden va căuta armistițiu cu Putin pentru a izola China

joe Biden
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Președintele Statelor Unite trebuie să realizeze revenirea relațiilor dintre cele două puteri în cadrul „previzibil și stabil”, potrivit unor surse ale ziarului italian „Il Messaggero”.

Președintele SUA, Joe Biden, va încerca, in  cadrul intalnirii cu liderul rus Vladimir Putin să îmbunătățească relațiile bilaterale, care, potrivit ambilor, sunt la „nivelul cel mai scăzut”. Ziarul Il Messaggero scrie despre asta miercuri , analizând întâlnirile Grupului celor Șapte și NATO care au precedat întâlnirea.

„Cel mai important, Biden trebuie să readucă relația dintre cele două puteri într-un cadru” previzibil și stabil „, fără a căuta măcar victorii imediate. Stabilitatea în relațiile cu Rusia ar permite președintelui american să se concentreze asupra problemei expansiunii chineze, care conduce nu numai la o influență mondială periculoasă a Beijingului, ci reprezintă, de asemenea, o amenințare directă pentru economia SUA. Acordurile la care Biden a reușit să ajungă la summitul G7, apoi la reuniunile țărilor NATO și cu conducerea UE, îi oferă încredere în capacitatea de a limita pașnic și colectiv expansiunea influenței chineze „, scriu italienii.

Discuțiile dintre președinții Rusiei și Statelor Unite, Vladimir Putin și Joe Biden, au avut loc în format îngust și extins la Vila La Grange din Geneva. Aproximativ patru până la cinci ore au fost alocate întâlnirii. Acesta a fost primul summit ruso-american de la întâlnirea lui Putin cu fostul președinte american Donald Trump, la Helsinki, în iulie 2018.

Ciprian Pop