Publicat: 24 Mai, 2016 - 15:03
Între 26 mai si 30 iunie 2016

Bucharest Biennale 7, cu titlul „What are we building down there?”, va avea loc intre 26 mai – 30 iunie 2016 și va prezenta 20 de panouri stradale unice create de artiștii participanți.

Evenimentul va fi anuntat intr-o conferinta de presa ce va avea loc la ICR miercuri, 26 mai, de la ora 11 si unde vor participa  Niels van Tomme, curator, Charlotte van Buylaere, asistent curator, Gergo Horvath, codirector BB7, Flavia Lupu, codirector BB7 si vicepresedintele ICR, Nagy Mihaly Zoltan.

Aceasta este prima ediție in care Bucharest Biennale alege ca lucrarile sa nu fie expuse in spațiile inchise ale muzeelor și galeriilor de arta, ci in diverse zone ale orașului unde sa fie cat mai accesibile publicului. Cel mai important eveniment de arta contemporana din Europa de Est il va avea drept curator pe belgianul Niels Van Tomme, un cercetator si critic care lucreaza la intersectia dintre cultura, politica si estetica contemporana. Toate lucrarile din cadrul acestei ediții vor fi expuse prin intermediul panourilor stradale puse la dispoziție de Posterscope.

Aflat la intersecția dintre public și privat, suportul de expunere al lucrarilor va dezvolta și un discurs despre modul in care poate fi exploatat spațiul public in cadrul orașului. Prin modul inovativ de expunere a lucrarilor, arta contemporana va deveni parte integranta din oraș iar prin plasarea acestora in 21 de zone diferite, aceasta va fi accesibila majoritații locuitorilor, indiferent daca aceștia locuiesc in centrul orașului sau in cartierele mai indepartate. Colaborarea cu Posterscope este o premiera pentru un eveniment de arta contemporana in Romania și subliniaza colaborarea transdiciplinara in domeniul artei.

Schițand pe marginea idealurilor utopice ale avangardei istorice in ceea ce privește potențialul eliberator și educațional al reclamei, pana la bruiajul cultural deviant al colectivelor ca Billboard Liberation Front, BB7 reinterpreteaza potențialul experimental inerent al panoului stradal pentru a activa noi moduri de a privi Bucureștiul de azi. Bucharest Biennale continua sa construiasca o legatura puternica intre București – spațiu geocultural unde politica se reflecta in toate aspectele vieții – și restul lumii. Cu modelul sau inovativ rafinat si perfecționat de-a lungul celor șase ediții anterioare, Bucharest Biennale este considerata in momentul de fața una dintre bienalele cu rol vital in Europa, caștigand o poziție respectata pe scena internaționala de arta.