5 octombrie 2022

Big Bode, cal mascat

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Guvernările noastre de doi lei, un soi de operă neagră a unor cetățeni castrați la capitole cheie (adică pricepere, devotament și rigoare), pîrîie din toate încheieturile. Nici că li s-a stins imnul de la Cotroceni din urechi că populația vrea să-i pună pe fugă. Energia secătuiește economia și bagă groaza în populație. Superabonatul la postul de ministru al Economiei și, mai nou, al Energiei, anonimul în materie Virgil Popescu se bîlbîie.

Guvernul guraliv al tăcutului general Nicolae Ciucă se încurcă și în funcționarea Poliției. Era și vremea! După ce ne-a omorît cu drumuri și autostrăzi prin conferințele de presă, nefăcînd decît planuri trăznite (cu Adriean Videanu, prim sforar cu dexterități pediste din spatele guvernărilor liberale), Big Bode își arată talentele și capacitatea. Zic că era vremea ca viața și întîmplările ei neprevăzute să ne arate ce contribuții spectaculoase încolțesc în scăfîrlia ministrului extras dintre geniile Sălajului și agățat în par la vîrful Ministerului de Interne. Big Bode, om politic nul promovat peste tot (ideal și pentru Cercetare, ca și Monica Anisie și Florin Roman!), ne arată că nu aveam pistoale destule, că ne mai trebuie zeci și sute de radare și că achiziția lor este mai importantă decît bocancii și caschetele polițiștilor. Bode vrea să cumpere pentru că achizițiile înseamnă bani.

Big Bode a sfeclit-o în cascadă. La Bolintin Vale, țiganii îi domină pe polițiști, poate că îi și ung și îi controlează la ouă. Clanurile tolerate au dus localnicii la exasperare. Furturi, crime, bătăi, amenințări, balamuc. Din cîte știu, la Bolintin Vale mai influent decît Big Bode era blondul vopsit Nicolae Bădălău, ajuns pe la vîrful scării în Curtea de Conturi a României. La Bolintin Vale, oraș cu rang de posibil „muncipiu” la marginea mahalalelor Bucureștilor, țin unii baruri, învîrt paparoase și ce se mai aduce de la șuții din străinătate.

La Bolintin Vale este un fel Giurgiu sălbatic în care Poliția n-a putut face legea. Și unde Big Bode n-a mișcat nimic în speranța că nu moare nimeni și că el scapă de probleme.

Omorul de la Bolintin Vale (comentat întotdeauna atent pentru Antena 3 de Carmina Pricopie, soția adjunctului de la Omoruri din Poliția Capitalei!?) a fost ca o găleată de benzină pe un foc cît casa. Nici Big Bode, nici polițaii n-au putut decît să încerce mermelirea situației.

S-au grăbit să se arate cameramanilor făcînd eforturi să „noteze” o listă de probleme. Asta nu-i decît o tehnică de a gîdila oamenii înfuriați și de a-i amăgi. Notează o sută de nemulțumiri, rezolvă două și aruncă hîrtia la coș. Și viața merge mai departe.

Cam astea sunt acțiunea, reacția și planul de muncă al funcționarului român. De data aceasta, în limbajul celor de la Bolintin Vale, au bulit-o! A izbucnit o revoltă a populației, un fel de bombă amorsată de-a lungul anilor. Mahării Poliției au coabitat cu infractorii și acum încearcă să facă ordine. Și să ne ducă pe toți că va fi bine.

Planurile Poliției și ale lui Big Bode de a cîștiga timp și de a reinterpreta sceneta cu „Fă-te că lucrezi” au eșuat. Viața le-a luat-o înainte și a mai băgat niște polițai în bălării. Au comis un accident cu victimă. Și în loc să se poarte ca la orice accident (Doamne, cît de nenorocite sunt și cît de neeuropene sunt drumurile din România!), au adus mascații care să-i apere de linșajul populației.

La Bolintin Vale, cu notarea problemelor de rezolvat, la București, cu mascații la protejat polițiști.

Comportament de clan și de polițai care sunt gata să facă orice să scape.

Ascultați perorațiile cu iz de discurs bombănit ale ministrului Bode. Verificați afacerile sale, contractele prietenilor, inițiativele și rezultatele. Nici de șef cu vidanjele nu-i bun! Urmăriți cu atenție cum diverși politicieni agățați pe la Justiție (chiar ministrul) încearcă să se afirme, să promită soluții și rezolvări în criza energetică. Urmăriți declarațiile de mătase ale ministrului Alexandru Rafila, transformat din expert OMS în pește pe plita politicii românești. Urmăriți declarațiile lui Marcel Ciolacu la televiziunile partidului frate dirijate de fratele Dan Voiculescu unde gînditorul nostru cu buze roșii și îngroșate de limbi și megapromisiuni zice:

-În România, ne dăm prea mult cu părea! (în direct la Antena 3)

Ce frumos și ce spectaculos s-a schimbat tonul gînditorului de Buzău! Vorbește ca un cal mascat. Nechează politic frumos și drăgăstos.

Culmea, totul s-a mai îndulcit odată după ce sub fundul său a fost pusă o pernă moale și un fotoliu important.