Publicat: 14 Iunie, 2018 - 10:06

După ce câteva mii de copii s-au bucurat de cele trei atracţii 'coborâte' de la munte în Piaţa Mare pentru Distracţia Copiilor din 1 iunie, complexul Arena Platoş Păltiniş deschide noul sezon al evenimentelor de vară cu 'Day and Night'. Timp de două zile, cei mai bun bikeri din ţară vin la Păltiniş pentru un concurs de downhill ce se anunţă extrem de spectaculos. 

Ediţia din acest an a 'Day and Night' va dura două zile. Vineri, 16 iunie, participanţii la concursurile ce vor avea loc sâmbătă vor avea ocazia să se acomodeze cu traseele. Toţi concurenţii vor trebui să participe la minim patru ture de antrenament, pentru familiarizarea cu obstacolele traseelor de downhill. Concursul de anul acesta este divizat în două mari categorii, sportivi licenţiaţi la Federaţia Română de Ciclist şi sportivi amatori iar ambele secţiuni sunt împărţite pe categorii de vârstă. Cei mai mulţi concurenţi vor fi la clasa licenţiaţi, unde categoriile de vârstă sunt 15-17 ani, 18-29, 30-39 şi 40+. Iar concurentele se vor întrece într-o categorie separată. La clasa hobby, vârsta minimă de participare este 12 ani. Toţi concurenţii din prima categorie trebuie să posede asigurare de sport, adeverinţă medicală şi licenţă FRC valabilă. Vineri, între orele 11 şi 17 au loc înscrierile şi antrenamentele pe cele trei trasee de downhill. 

1. TRASEU GALBEN - FLOW TRACK
Lungime aproximativ 500 m.Nivel: începător/mediu

Traseul traversează păduricea, paralel cu telescaunul, păstrând o viteză relativ constantă, comodă pentru introducerea contrapantelor şi valurilor din pământ construite pe traseu.

2. TRASEU PORTOCALIU - FUNNY TRACK
Lungime aproximativ 400 m. Nivel: mediu/avansat

Dedicat celor cu experienţă şi nu doar, este un traseu scurt, dinamic şi jucăuş presărat cu obstacole diverse. Poziţionat în zona telescaunului, traseul face ca evoluţia practicanţilor să fie vizibilă pe întregime.

3. RED TRACK
Lungime aproximativ 600 m. Nivel: mediu/avansat

Dedicat riderilor experimentaţi cu nivel mediu/avansat, este un traseu de viteză cu obstacole specifice, cu sărituri peste pârtia de sănii străbate pădurea cu contrapante şi săritori, până la baza pârtiei de sănii unde se termină cu o săritură step-up.

Sâmbătă, concursul va începe cu două coborâri de încălzire şi reacomodare cu traseul. La ora 12 începe manşa de calificări, o singură coborâre, care va stabili ordinea plecării în finala concursului, cel mai bine clasat urmând să plece ultimul. 'Am pregătit un traseu interesant şi destul de dificil, cu 3 sărituri mari pentru care nevoie de control şi tehnică, suntem siguri că va fi un concurs solicitant dar şi foarte interesant atât pentru concurenţi cât şi pentru public', spune Radu Lungu, organizatorul de competiţii al complexului Arena Platoş Păltiniş. Finalele încep la ora 15 iar la ora 16 va avea loc ceremonia de premiere. în cazul în care vremea nu va permite desfăşurarea concursului sâmbătă, evenimentul va avea loc duminică, 17 iunie.

 

Tag-uri Institutii: