Publicat: 15 Martie, 2020 - 18:19
Share
Nu s-a înregistrat nici un deces pe teritoriul național

Numarul cazurilor de coronavirus din Romania a ajuns la 139, dupa ce 16 persoane au fost diagnosticate duminica, pe 15 martie, anunta Grupul de Comunicare Strategica.

Potrivit sursei oficiale, pacientii diagnosticati duminica provin din mai multe zone ale tarii. Mai exact, au fost diagnosticate 4 cazuri in Bucuresti, 4 in Arad, 3 in Brasov, 2 in Braila si cate 1 caz in Constanta, Teleorman si Iasi.

"Toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacti ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate in carantina. Cele 16 persoane au varsta cuprinsa intre 5 ani si 71 de ani.

Persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate in spitale din Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova si Constanta si se afla sub supraveghere medicala permanenta", transmite Grupul de Comunicare Strategica.

Starea de sanatate generala a pacientilor este buna, cu exceptia barbatului internat la spitalul Victor Babes, care a prezentat complicatii, dar a carui stare este ameliorata, mai informeaza sursa oficiala.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 2.855 de persoane pentru care se efectueaza verificari pentru a depista daca au contactat virusul COVID - 19 (coronavirus). Alte 14.640 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Tag-uri Institutii: