8 octombrie 2022

Biletele şi abonamentele la Grădina Zoologică Sibiu se pot cumpăra şi on-line

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În primele luni ale anului 2022 peste 150.000 de persoane au vizitat Grădina Zoologică Sibiu. În sezonul estival numărul acestora este, de regulă, în creştere, astfel că pentru a facilita accesul, biletele sau abonamentele individuale se pot cumpăra de acum şi electronic, de pe www.zoosibiu.ro sau dacă aţi ajuns deja în zonă, scanând codul QR afişat pe panoul de la intrarea în Grădină, care vă va conduce spre platforma electronică.

„Pe lângă investiţiile în modernizarea infrastructurii şi dezvoltarea administrativă a oraşului, ne concentrăm şi pe dezvoltarea facilităţilor de petrecere a timpului liber pentru sibieni. Grădina Zoologică este de ani buni un loc unde cei mici, în special, îşi doresc să petreacă cât mai mult timp. Este vizitată atât de localnici, cât şi de turişti, iar dezvoltarea ei trebuie să fie continuă. De aceea căutăm mereu soluţii pentru modernizarea serviciilor, cum sunt introducerea biletului electronic şi extinderea activităţilor ce pot fi desfăşurate în incinta Zoo, un exemplu fiind proiectul Ferma Animalelor. Faptul că cei mici vor putea avea contact direct cu animale domestice şi vor putea să le hrănească, va reprezenta, cu siguranţă, un punct de atracţie, pe lângă deja cunoscutul loc de joacă.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Tot ce trebuie să faceţi este să vă creaţi un cont pe platformă, să alegeţi data şi numărul de bilete şi apoi să achitaţi electronic suma. Biletul electronic îl veţi primi pe e-mail, iar pentru a intra în Zoo, vizitatorii cu astfel de bilete au acces rapid, trebuind doar să scaneze codul QR pe cititorul de la turnicheţii situaţi la intrarea principală şi la intrarea secundară. Dacă nu mai puteţi ajunge în data şi la ora pentru care v-aţi cumpărat bilet electronic (în caz de vreme nefavorabilă, spre exemplu), puteţi renunţa la acesta şi veţi primi banii înapoi. Şi abonamentele se emit digital, astfel încât îl puteţi avea cu dumneavoastră oricând, pe telefon. Precizăm că, pentru cei care nu utilizează instrumentele digitale, se păstrează în continuare şi biletele şi abonamentele în format tipărit.

Pentru ca Zoo Sibiu să devină tot mai atractivă pentru public, Primăria Sibiu continuă investiţiile în spaţiile Grădinii. În prezent se lucrează la Ferma Animalelor, un proiect educativ dedicat mai ales copiilor care doresc să cunoască animalele domestice, să le mângâie şi să le hrănească, dar numai cu mâncare achiziţionată din Zoo care corespunde nevoilor acestor animale. Lucrările sunt finalizate în prezent în proporţie de 90%, pregătindu-se deschiderea în luna iulie a acestui an. Ferma are o suprafaţă de 800 mp şi va include 8 adăposturi pentru iepuri, găini, gâşte, raţe, ponei, vaci, capre şi porci. Valoarea investiţiei se ridică la 773.000 de lei.

Serviciul Comunicare
Primăria Municipiului Sibiu

Sursa foto Antena3.ro