13 aprilie 2021

Bill Gates a prezis pandemia și acum avertizează asupra pericolelor viitoare

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Mesajul lui Gates pentru natiunile bogate a fost salutat de The World Nano Foundation (WNF), organizația non-profit, care avansează inovația și comercializarea tehnologiilor la scară nano.

Bill Gates crede că trăim cu focare de pandemie iminente și mult mai periculoase, în timp ce luptăm și împotriva schimbărilor climatice.

Fondatorul Microsoft și filantropul a avertizat anterior despre o pandemie globală în stil COVID-19 într-un Ted Talk din 2015 și și-a făcut ultimele predicții într-un interviu pe YouTube Veritasium despre noua sa carte.

Întrebat „care va fi următorul dezastru global?”, El a răspuns sugerând o pandemie mai sinistră provocată în mod deliberat de oameni, plus spectrul continuu al schimbărilor climatice:

„De asemenea, legat de pandemii este ceva despre care oamenilor nu le place să vorbească prea mult, care este bioterorismul; faptul că cineva care dorește să provoace daune ar putea să creeze un virus și, prin urmare, acest lucru înseamnă că costul de a intra în acest caz este mai mult decât doar pandemiile cauzate în mod natural, precum acesta actual. ”

Fundația Bill și Melinda Gates a donat deja miliarde de dolari pentru inovații și tehnologie pentru prevenirea și protejarea împotriva pandemiilor: în 2010 fundația a promis 10 miliarde de dolari pentru dezvoltarea vaccinului pe parcursul a zece ani și apoi a acordat 250 milioane dolari în plus ca răspuns la COVID-19 epidemie.

Nevoia potențială și creșterea în acest sector atrag, de asemenea, investiții, după cum a subliniat lansarea recentă a Fondului de inovare vectorială din Luxemburg, cu subfondul său de 300 milioane USD pentru protecția pandemiei, bazat pe investiții în tehnologie pentru asistență medicală viitoare, în pregătirea pentru „ următorul COVID ‘și deblocarea potențialului de creștere, valoare și prosperitate din tehnologii inovatoare și perturbatoare.

Acest subfond contribuie la aprinderea noii ere de investiții bazate pe tehnologie în domeniul sănătății globale, un sector înclinat să crească cu 50% în plus către o piață în valoare de 1.333 trilioane de dolari până în 2027 (sursa: Precedence Research 2020).

Într-un recent interviu Forbes, Bill Gates a sugerat că trebuie să ne pregătim pentru viitoarele pandemii ca și cum ar fi o amenințare de război, iar scrisoarea anuală a fundației Gates pentru 2020 a cerut națiunilor bogate să investească zeci de miliarde de dolari pentru a fi gata pentru următoarea pandemie după Covid-19.

Mesajul lui Gates pentru natiunile bogate a fost salutat de The World Nano Foundation (WNF), organizația non-profit, care avansează inovația și comercializarea tehnologiilor la scară nano.

Cofondatorul WNF, Paul Sheedy, a declarat: „Bill Gates nu numai că promite sume uriașe de la propria sa fundație, ci și solicită investiții guvernamentale și private în probleme globale precum protecția pandemiei și schimbările climatice, unde nanotehnologiile pot juca un rol vital”.

Nanotehnologia a contribuit la accelerarea dezvoltării și distribuției vaccinurilor COVID-19, investițiilor în dezvoltarea unui vaccin universal ARNm și a altor măsuri care vor fi cruciale pentru protecția globală împotriva unui alt focar de virus și Sheedy a concluzionat:

„Nanomedicinele și diagnosticul bazat pe nano și alte descoperiri nanotehnologice au fost vitale pentru bătălia în curs de desfășurare a COVID-19, subliniind necesitatea de a sprijini știința și tehnologia cu investiții care ne pot aduce beneficii tuturor, oferind în același timp valoare și extinzând longevitatea umană.”

Fundația World Nano este o organizație non-profit cu 75.000 de abonați și utilizatori din 40 de țări care lucrează la comercializarea internațională a tehnologiilor la scară nano în 16 sectoare industriale și colaborează cu o mare varietate de parteneri, maximizând sprijinul și finanțarea, aducând tehnologie avansată lume și comerț. Acest lucru este susținut de multe grupuri industriale și academice care dezvoltă și creează o moștenire pentru inovația nanotehnologică.