Publicat: 2 Iulie, 2014 - 09:18
Share

Luni, inima Clujului a batut odată cu ploaia şi riffurile lui Steve Stevens, peste nouă mii de oameni înfruntând furtuna pe cale să înceapă pentru a asista la concertul Billy Idol, rebelul pentru care limitele nu există, aflat pentru prima oara la Cluj Napoca.

 

Billy Idol a adus un show de zile mari în Piaţa Unirii, fundalul perfect pentru un concert istoric. Două ore încărcate de electricitate, pe scenă, în mulţime, în atmosferă, piese noi, piese vechi şi o trupă absolut fantastică: Steve Stevens - chitară, Stephen McGrath – chitară bass, Billy Morrison – chitară, Erik Eldenius – tobe şi Paul Trudeau – clape.

Atmosfera relaxată dintre celei trei trupe româneşti din deschidere - Roadskill Soda, Les Elephants Bizzares şi Kumm - nu anunţa desfăşurarea de forţe ce urma să aibă loc cu ocazia concertului, atât pe scenă, cât şi în public. În cea mai mare parte a timpului s-a dansat, s-a scandat, s-a cântat din toţi plămânii, deopotrivă, de artist şi de fanii săi. Exceptând clipele când, speriaţi de ploaie, clujenii au fugit să se adăpostească, moment în care gardurile s-au deschis, pentru a le permite să iasă rapid. Alarma s-a dovedit a fi una falsa, pentru că, într-o formă de zile mari, Idol s-a bătut cu pumnii în piept şi a sfidat norii negri, proclamând “Love and Glory” (piesa de pe noul album pe care-l pregăteşte în toamnă) cu vocea-i inconfundabilă, neafectată de trecerea anilor. La fel de fresh s-au dovedit a fi şi restul artiştilor de pe scenă, în frunte cu chitarisul Steve Stevens, care a avut şi momente solo, spre deliciul publicului.

Superstarul britanic şi-a început show-ul cu piesa "Memory", o tradiţie în acest turneu, urmată de "Cradle of Love", şi, în crescendo, "Dancing with Myself". Rând pe rând au urmat toate piesele cunoscute celor ce-l iubesc.  Idol s-a dovedit a fi un izvor nesecat de energie, schimbând sacou cu geaca de piele, vestă, cămaşă şi alte accesorii.

“Mulţumim clujenilor şi tuturor celor care au ales să se distreze alături de noi în Piaţa Unirii, chiar dacă mulţi s-au hotărât în ultima zi să nu privească de după garduri. Ei ne dau o şansă să sperâm că sufletul Clujului bate rock şi că, în anul ce urmează, în Capitala Culturală a Tineretului în 2015, vom reuşi să aducem aici nume şi mai mari”, a declarat Cristina Szasz, PR director Amprenta Advertising.