Publicat: 18 Martie, 2015 - 18:02

Pe 20 martie, Birdville se joacă din nou la WASP-Working Art Space and Production. Sunteţi invitaţi la 19:30 pe strada Ion Minulescu 67-93, în incinta WASP să vă bucurați de dans, muzică live și tehnologie.
 
Descriere:
 
Corpul nostru este o arhivă în continuă evoluție, care încă prezintă mistere legate de eficiență și perisabilite. Este, probabil, cel mai tehnologic lucru pe care îl cunoaștem. Cu fiecare pas pe care îl facem construim o parte din univers și, de fiecare dată când ne mișcăm, schimbăm lumea. Pe măsură ce începem să înțelegem aceste procese, realizăm că suntem dansați ca parte a unei organizații de activități ai cărei autori nu suntem noi. Camera 0002 este populată de dansatori hibridizați, îmbrăcați cu corpuri augumentate, care trăiesc într-o lume virtuală creată și organizată independent de dorința lor.

Coregrafa Simona Deaconescu, recent întoarsă de la Viena, unde a beneficiat de o bursă danceWEB, își continuă seria de spectacole interdisciplinare care cercetează dezvoltarea dansului în raport cu știința. Acest spectacol s-a concretizat de-a lungul anului 2014, în urma a două rezidențe artistice, la WASP — Working Art Space & Production și în studiourile Battery Dance din New York. O feerie tehnologică interactivă care vorbește despre dorința de îmbunătățire și fragilitate, 0002_birdville este o nouă cameră virtuală, care face parte din proiectul serial lansat de Tangaj Dance în 2013, prin Camera 0001_Fabrica de vise.
Spectacolul 0002 | birdville a avut premiera in cadrul editiei a 9-a eXplore dance festival. 
 
Ecouri în presă:
 
"Este vorba despre o feerie tehnologică interactivă, ce surpinde parcă o trecere de la jungla urbană la cea tropicală, prin mişcări ce sugerează treceri de la culturism la balet, de la pasi robotizaţi la cei de fineţe masculină. Se doreşte explorarea corpului uman pe cele două planuri: firesc/ uman şi automatizat, cu accentul pe fragilitate, dar şi eficienţă robotică. Pe măsură ce actul mişcării se desfăşoară, noi ca spectatori ne transpunem în paşii celor de pe scenă, devenind conştienţi de faptul că nu suntem stăpâni pe mişcările noastre, deşi de fiecare dată când performerii se mişca, sunt parte din univers, schimbând lumea." - Art Out
 
"Am fost în schimb răsplătiţi de premiera Simonei Deaconescu, care a confirmat deplin, cu această a doua lucrare, birdville, că ne aflăm în prezenţa unui talent autentic. Şi echipa ei este alcătuită din interpreţi cu personalitate plastică evidentă: Denis Bolborea (excelent atât ca dansator cât şi ca designer sonor), Galea Bobeicu (ea insăşi o bună coregrafă, dar de cu totul alt stil), Răzvan Stoian, Clement Mensah, Mira Cook. Remarcabil cuplajul mişcare, muzică, imagine proiectată şi ea în mişcare (Kotki vizuals), şi deci cuplajul creaţie artistică şi tehnologie." - Liana Tugearu (România Literara / Dansul contemporan în avalanșă I)
 
"Birdville este un experiment interactiv audiovizual care se desfăşoară în timp real în cadrul unuiset-up minimal. Cinci dansatori cu microfoane, o sală cu pereţi înalţi, câteva becuri interactive, un kinect, un proiector şi alte câteva elemente tehnologice construiesc pe parcursul a cincizeci de minute o lume populată de limbi păsăreşti şi mişcări aparent imposibile. Pentru spectator, lucrurile ar putea părea copleşitoare pe alocuri, în sensul că ar putea fi tentat să-şi oprească privirea pe un element sau altul, uitând să capteze imaginea de ansamblu, în care elementele tehnologice sunt o unealtă, un extra simţ al tehnicii de dans, nu un scop în sine." - Ideas Lab
 
Distribuție:
Coregraf: Simona Deaconescu
Dansatori: Răzvan Stoian, Denis Bolborea, Galea Bobeicu, Alexandra Bălașoiu, Dragoș Istvan Roșu
Multimedia & Platforme Interactive: KOTKI Visuals
Sound design: Denis Bolborea
Fotograf: Vlad Brăteanu
Producător: Tangaj Dance
Co-producători: Asociația 4Culture, Life Long Burning și Battery Dance Company New York

Spectacol finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, programul “București 555”, ca parte a proiectului Camera 0002_Dance to Kinect. Acest proiect este finanţat, în parte, prin contribuția generoasă a poporului american prin Departamentul de Stat al Statelor Unite. Conținutul cade în responsabilitatea Tangaj Dance și nu reflectă în mod necesar opiniile Departamentului de Stat al SUA sau ale Guvernului American.