Publicat: 8 Septembrie, 2013 - 14:32

În S1 2013, 69% din spaţiile de birouri tranzacţionate de marile companii imobiliare au vizat clădiri de birouri de clasă A şi B+, potrivit unei analize ESOP pe piaţa relocărilor. Pe primul loc ca pondere se află birourile de clasă A, cu un procent de 43% din volumul total al relocărilor, urmate de birourile de clasă -A şi B+, cu un procent de 26% şi pe locul trei cele de clasă B, cu 21%. Vilele au obţinut un procent de doar 7% din totalul relocărilor.

„Cele mai multe clădiri alese pentru relocare se află în clădiri de clasă A şi B, ceea ce înseamnă că acestea au devenit spaţii affordable, pe care şi le pot permite mai multe categorii de companii. Este un lucru bun pentru piaţă, pentru că acest fenomen demonstrează că, din acest an, printre criteriile de selecţie ale clienţilor revine şi calitatea, nu doar costurile, ceea ce este un semn încurajator şi pentru developeri”, declară Alexandru Petrescu, Managing Partner ESOP Consulting l CORFAC International.

Printre clădirile de clase superioare în care s-au făcut mai multe tranzacţii în acest an, fiind alese de mai mulţi chiriaşi se numără CSDA Siriului, West Gate, Afi Business Park, Monolit Square, CDG Plaza şi Arion Green.