Publicat: 18 Octombrie, 2020 - 10:09
Share

Mitropolitul de Volokolamsk, Președinte al Departamentului pentru relații externe bisericești din Patriarhia Moscovei, semnalează astăzi că “Turcia nu ar trebui să se amestece în conflictul din Nagorno-Karabakh, Biserica Ortodoxă Rusă solicită tuturor părților implicate în confruntare să își rezolve problemele doar la masa negocierilor și într-un mod politic”, a declarat prelatul.

"Este necesar să oprim războiul, să oprim vărsarea de sânge și să căutăm soluții politice, în timp ce este foarte important ca forțele terțe să nu intervină. Acum ascultăm în mod constant declarații din Turcia, dar Turcia nu are nimic de-a face cu conflictul și nu ar trebui să aibă", a spus Mitropolitul Hilarion astăzi, în direct, pentru canalului TV „Rusia 24” .

El a subliniat importanța transferării confruntării care se desfășoară în jurul Nagorno-Karabakh „catre un canal pașnic, către canalul negocierilor politice”, astfel încât liderii Armeniei și Azerbaidjanului să poată găsi o soluție reciproc acceptabilă pentru toate părțile implicate în conflict și, în primul rând, pentru oamenii din zona disputata.

Potrivit Patriarhiei Moscovei, acest conflict este, în primul rând, o dispută teritorială între cele două state. Cu toate acestea, „nici o dispută teritorială nu ar trebui sa coste viețile oamenilor”, a adăugat mitropolitul.

Ciprian Pop

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: