13 august 2022

Blinken a vorbit cu Lavrov pentru prima dată după 24 februarie – detalii

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Secretarul de stat american, Anthony Blinken, a vorbit despre eliberarea cetățenilor americani.

Pentru prima dată de la începutul războiului pe scară largă împotriva Ucrainei, secretarul de stat american, Anthony Blinken, a avut o conversație cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov .Blinken a numit conversația telefonică „francă și directă” la briefing, relatează CNN.

Au vorbit despre eliberarea americanilor reținuți în Federația Rusă.

„Am făcut presiuni asupra Kremlinului să accepte oferta substanțială pe care am făcut-o de a-i elibera pe Paul Whelan și Brittney Greiner ”, a spus Blinken.

Au vorbit despre deblocarea exportului de cereale din Ucraina prin Marea Neagră. Blinken l-a avertizat pe Lavrov despre consecințele pentru Rusia „dacă va merge mai departe cu planurile sale de a anexa teritorii”.

Lavrov însuși a spus că furnizarea de arme americane către Ucraina „continuă agonia regimului de la Kiev și crește numărul victimelor”, potrivit rosZMI.

Senatul Statelor Unite a aprobat o rezoluție prin care îi cere secretarului de stat Anthony Blinken să declare Rusia drept sponsor de stat al terorismului.

Autoritatea de a desemna un stat sponsor al terorii revine Departamentului de Stat al SUA.

Aceeași măsură a fost aprobată în Camera Reprezentanților. Președintele Nancy Pelosi este de așteptat să fie un susținător puternic al adoptării acesteia.

Sursa foto : Antony Blinken
A consemnat Ciprian Pop