10 august 2022

Blinken și Kuleba au discutat despre nevoile Kievului pentru asistență militară suplimentară

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În numele Statelor Unite, secretarul de stat și-a exprimat condoleanțe celor care au murit în urma operațiunii militare ruse.

Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, a purtat o conversație telefonică cu ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, în timpul căreia au discutat despre nevoile Kievului de asistență militară și economică suplimentară. Acest lucru a fost anunțat joi seară de serviciul de presă al Departamentului de Stat.

„Secretarul de stat Anthony Blinken a purtat astăzi discuții cu ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba”, se arată în comunicat. „Au discutat necesitatea unui sprijin militar, economic și umanitar suplimentar”, se spune în text. Potrivit serviciului de presă, „în numele Statelor Unite, secretarul de stat a exprimat condoleanțe celor care au murit” în urma operațiunii militare ruse, clarificând că cei responsabili „vor fi trași la răspundere”.

În același timp, se subliniază că Blinken și Kuleba au discutat despre acțiunile întreprinse de țări din întreaga lume pentru a sprijini guvernul și poporul Ucrainei în condițiile actuale. Blinken a menționat că Statele Unite sunt solidare cu poporul Ucrainei și îi susțin suveranitatea și integritatea teritorială.

A consemnat Ciprian Pop

Susa foto: https://www.rollingstone.com/