23 mai 2022

Blinken susține că autoritățile chineze devin din ce în ce mai agresive față de Taiwan

secretarul de stat Anthony Blinken
Distribuie pe rețelele tale sociale:

Întrebat dacă Washingtonul este pregătit să „apere Taiwanul prin mijloace militare”, secretarul de stat Anthony Blinken a răspuns că Statele Unite „au obligații față de Taiwan”.

Washingtonul consideră că acțiunile autorităților Chinei continentale față de Taiwan devin din ce în ce mai agresive, ceea ce provoacă îngrijorarea SUA. Această declarație a fost făcută duminică de secretarul de stat american Anthony Blinken, într-un interviu acordat NBC.

Potrivit acestuia, „guvernul de la Beijing întreprinde acțiuni din ce în ce mai agresive împotriva Taiwanului”. După cum a remarcat Blinken, partea americană este îngrijorată de acest lucru. La întrebarea dacă Washingtonul este pregătit să „apere Taiwanul prin mijloace militare”, Blinken a răspuns că Statele Unite „au obligații față de Taiwan”. Potrivit secretarului de stat, SUA „trebuie să se asigure că Taiwanul este capabil să se apere” și că Statele Unite „mențin pacea și securitatea în Pacificul de Vest”.

„Onorăm toate aceste angajamente”, a adăugat Blinken. „Pot să spun doar că ar fi o greșeală gravă dacă cineva încearcă să schimbe statu quo-ul cu forța”, a mai adaugat secretarul de stat.

Ciprian Pop