Publicat: 8 Mai, 2014 - 12:32
Share

Interminabilul circ al contrelor dintre coabitanţi duce climatul politic spre zonele cele mai joase ale civilităţii şi normalităţii.

Dacă luăm la răsfoit istoria recentă vom constata că niciodată, în cei 25 de ani care au trecut de la schimbarea de regim, nu s-au înregistrat situaţii similare, deşi putem spune că am parcurs aproape în totalitate catalogul probelor de guvernare.

Publicat: 30 Aprilie, 2014 - 10:40
Share

După o matură chibzuinţă, de vreo 20 de ani, timp în care s-a dedicat cu febrilitate profesiei, un bun prieten de-al meu, printre puţini pe care îi am între colegii de breaslă, a decis să legifereze relaţia cu aceea care i-a stat alături, şi la bine, şi la mai puţin bine, în toată această perioadă. Aşa că am primit şi acceptat cu bucurie (deşi nu mă omor după asemenea festivităţi) invitaţia de a le fi alături la căsătoria ce urma să aibă loc acasă la ei, în capitala Banatului.

Publicat: 29 Aprilie, 2014 - 14:09
Share

A devenit un loc comun ca oridecâteori este dată în vileag o activitate infracţională organizată, să ne întrebăm dacă este o excepţie sau dacă face parte dintr-un sistem care afectează întreaga societate. Nu întâmplător, poate, în ultimii ani au fost puse în evidenţă mecanisme ample de fraudare a banului public ce au vizat cele mai importante sectoare bugetare ale statului: în învăţământ, în sănătate, în protecţia socială, în armată… Adică în acele domenii care niciodată nu se ajung cu banii alocaţi de la buget, devenite un soi de găuri negre.

Publicat: 24 Aprilie, 2014 - 12:22
Share

După 18 ani(o vârstă de majorat!) Năstase revine în politică. Staţi liniştiţi, nu este vorba despre Adrian Năstase (care mai are de executat din condamnările pe care vajnicii apărători ai statului de drept s-au străduit să i le aplice, indiferent de vinovăţia sa reală în speţele respective) ci de celebrul său omolog din tenis. Ilie Năstase a erupt în polică 1996, sub atenta îndrumare a mentorului său de atunci, Viorel Hrebenciuc care a văzut în el soluţia ca PDSR-ul să întrerupă dominaţia dreptei asupra Capitalei.

Publicat: 23 Aprilie, 2014 - 11:51
Share

Dacă la o firmă privată se întâmpla ceea ce s-a petrecut la societatea de Asigurări CARE, aparţinând băncii de Stat EXIMBANK, problema îi privea pe patroni. Şi anume faptul că la conducere a fost instalat un individ fără studii de specialitate (a minţit cu tupeu - şi a fost crezut pe cuvânt - că ar fi licenţiat a două universităţi, una din ţară şi alta din Olanda - prima negând faptul, iar a doaua neexistând!) şi care a dat iama, vreme de trei ani, în bugetul companiei făcând achiziţii de uz personal pe care puţini patroni şi le-ar fi permis din banii proprii (şi-a cumpărat un Bentley din leafă, a decontat sejururi cu familia la Paris şi Cannes, şi-a cumpărat bijuterii Cartier şi telefoane Vertu placate cu aur, a decontat mesele la restaurante de fiţe ale nevestei, a închiriat maşini de lux la Saint Tropez şi Nisa şi a călătorit cu elicopterul la Montecarlo!)

Pagini

Subscribe to RSS - blog-uri