Publicat: 16 Noiembrie, 2013 - 06:00
Share
Majoritatea expatilor sunt niste mercenari, spunea Radu Furnica, directorul Leadership Solutions, intr-un interviu dat in 2009. Te-ai astepta ca  strainii veniti in Romania dupa multe mandate petrecute pe alte piete, sa aduca un know-how de care managerii romani nu ar fi avut cum sa beneficieze. Radu Furnica desfiinteaza insa  “mitul expatului atotstiutor”, prin declaratiile de la momentul respectiv. In Romania, spune el, “majoritatea expatriatilor sunt niste mercenari, cu ochii pe portofel, nu transfera know-how-ul si standardele inalte catre colegii lor romani si dupa ce pleaca, e ca si cum nu ar fi fost”.  
Publicat: 14 August, 2013 - 13:00
Share

Multă lume- naivii în general- se întreabă ce este cu campania asta a lui Băsescu, acum în plină vacanţă şi fără un obiectiv clar la orizont? Până la alegerile la care el nu va mai candida va trece mai bine de un an. Cine va mai ţine minte atunci că el s-a răstit la iredentişti? Ar mai fi europarlamentarele, tot de la anul, în care singura sa grijă e să o mai căpătuiască o dată pe fica sa, în condiţiile în care nu mai are la îndemână aparatul care să-i asigure cele 15 voturi din fiecare secţie. Atunci?

Publicat: 12 Martie, 2013 - 10:15
Share

De foarte multă vreme, chiar din timpul și după terminarea facultății, am invidiat arhitecții. În vremea cînd erai alergat pe străzile Bucureștilor pentru că lungimea părului nu era conformă cu principiile moralei acelor vremuri, cînd blue-jeans-ul era încă considerat un obiect al vestimentației decadente capitaliste, cînd barba de 1,2, 5 zile sau mai multe luni nu era conformă cu ținuta universitară, arhitecții aparțineau, parcă, altei lumi.

Publicat: 20 Februarie, 2013 - 16:38
Share

În pierdere de teren faţă de aliatul PSD, implicat nemijlocit prin Ponta, în actul de guvernare, PNL-ul lui Crin Antonescu încearcă se recupereze terenul piedut. Mişcarea-surpriză prin care doreşte să realizeze acest lucru este cooptarea primarului de la Sibiu, Klaus Johannis. Acesta s-a mai aflat într-o relaţie tandră cu liberalii încă de la moţiunea de cenzură care l-a lăsat pe Boc fără Guvern. Atunci, Opoziţia, încă ne unită, a venit la Băsescu cu propunerea ca Johannis să devină premier. Preşedintele însă a preferat sa testeze un bancher şi un primar de sector, pentru ca până la urmă să-l mandateze tot pe Boc, având la data aceea la îndemână "noua soluţie imorală" a UNPR-ului.
 

Publicat: 17 August, 2012 - 12:00
Share

N-aș spune că ignorarea amănuntelor care au făcut din referendum un eșec, în locul unui succes, este eroarea cea mai mare pe care a comis-o alianța USL. Dealtfel, partida  putea fi considerată pierdută din momentul în care Ponta s-a întors de la Bruxelles cu instrucțiuni scrise din partea lui Barroso, între care figura și punctul referitor la reglementarea sub care urma să se desfășoare votul de eliminare a președintelui atât de în grabă suspendat.

Pagini

Subscribe to RSS - Blogul lui r.nastase