Publicat: 8 Mai, 2014 - 12:32
Share

Interminabilul circ al contrelor dintre coabitanţi duce climatul politic spre zonele cele mai joase ale civilităţii şi normalităţii.

Dacă luăm la răsfoit istoria recentă vom constata că niciodată, în cei 25 de ani care au trecut de la schimbarea de regim, nu s-au înregistrat situaţii similare, deşi putem spune că am parcurs aproape în totalitate catalogul probelor de guvernare.

Publicat: 30 Aprilie, 2014 - 10:40
Share

După o matură chibzuinţă, de vreo 20 de ani, timp în care s-a dedicat cu febrilitate profesiei, un bun prieten de-al meu, printre puţini pe care îi am între colegii de breaslă, a decis să legifereze relaţia cu aceea care i-a stat alături, şi la bine, şi la mai puţin bine, în toată această perioadă. Aşa că am primit şi acceptat cu bucurie (deşi nu mă omor după asemenea festivităţi) invitaţia de a le fi alături la căsătoria ce urma să aibă loc acasă la ei, în capitala Banatului.

Publicat: 29 Aprilie, 2014 - 14:09
Share

A devenit un loc comun ca oridecâteori este dată în vileag o activitate infracţională organizată, să ne întrebăm dacă este o excepţie sau dacă face parte dintr-un sistem care afectează întreaga societate. Nu întâmplător, poate, în ultimii ani au fost puse în evidenţă mecanisme ample de fraudare a banului public ce au vizat cele mai importante sectoare bugetare ale statului: în învăţământ, în sănătate, în protecţia socială, în armată… Adică în acele domenii care niciodată nu se ajung cu banii alocaţi de la buget, devenite un soi de găuri negre.

Publicat: 22 Aprilie, 2014 - 13:09
Share

România nu duce lipsă de evenimente cauzate de capriciile vremii. Înzăpezirile, inundaţiile, furtunile sau seceta excesivă fac parte din meniul permanent al unei clime din ce în ce mai capricioasă. Românii suferă aproape continuu de pe urma acestor evoluţii, iar acest lucru face ca prognozele meteo să fie printre cele mai urmărite capitole ale emisiunilor de ştiri.

Publicat: 18 Aprilie, 2014 - 11:37
Share

Într-un exerciţiu aproape continuu de, iată, doi ani, dialogul dintre primii oameni din stat (facem abstracţie de organigrama constituţională) nu a coborât la cote atât de joase precum în ultima săptămână. Cea în care preşedintele a lansat atacuri scăpate de sub orice control – legal şi moral – la adresa purtătoarei de cuvânt a Comisiei „Nana”, fosta jurnalistă Gabriela Firea-Vrânceanu-Pandele.

Pagini

Subscribe to RSS - Blogul lui t.marin