Publicat: 7 August, 2013 - 15:31
Share
Pentru ascunderea contractului cu Bechtel


Fostul ministru al Transporturilor Anca Boagiu a depus, miercuri, o plângere penală la Parchetul General împotriva ministrului delegat pentru proiecte de infrastructură, Dan Şova, pentru “acţiunea suspectă a ministrului reclamat de ascundere a contractului original cu Bechtel semnat în anul 2003 de guvernul Adrian Năstase”, potrivit unui comunicat de presă transmis de PDL.

“Îl acuz public pe Dan Şova de faptul că ascunde contractul original cu Bechtel semnat de Adrian Năstase în anul 2003, unul dintre cele mai costisitoare contracte asumate vreodată de un guvern al României”, a spus Boagiu.

Deşi contractul cu Bechtel, prin care statul a plătit 1,4 miliarde de euro pentru doar 52 km de autostrăzi, a fost reziliat în urmă cu două luni, abia în urmă cu o săptămână a fost desecretizat, însă numai parţial.

Astfel, au fost date publicităţii acordurile de modificare din 2006 şi 2011, însă contractul iniţial, din 2003 a fost publicat incomplet, fără anexe. Şova a motivat că acest prim contract nu a putut fi declasificat pentru că momentan originalul nu este de găsit.