Publicat: 7 Decembrie, 2012 - 17:35
Share
Ea a facut blat cu Uniunea Europeana


Referitor la intenției Executivului de a depune plângere penală împotriva sa, vicepreședintele PDL Anca Boagiu i-a transmis lui Victor Ponta să facă plângere și împotriva Comisiei Europene, dat fiind că este vorba de proiecte aprobate de oficiali europeni.

”Dacă tot vrea  Victor Ponta să se ducă să mă dea în judecată sau să trimită la DNA, pentru că oricum a bâlbâit-o şi nu am înţeles până la urmă ce face - e albă, e verde, e galbenă - îi dau nişte documente să facă plângere penală şi împotriva Comisiei Europene pentru că toate proiectele care au fost licitate au fost aprobate şi în baza aprobărilor s-au semnat contractele de finanţare. Îi dau aceste documente să facă plângere penală sau să ducă la DNA şi Comisia Europeană. Deci plângerea lui (Victor Ponta - n.r.) este incompletă să adauge şi Comisia Europeană", a spus liderul democrat liberal la o conferinţă de presă, citat de Mediafax.

Ea a arătat că înţelege că, după Victor Ponta, şi Comisia Europeană "este penală".

 "Suntem în zona de multe petarde şi perdele de fum pe care Victor Ponta le-a aruncat în această campanie electorală, unde nu a fost capabil să prezinte un program de guvernare, ci doar invective şi atacuri fără niciun fundament în spate, având un alt interes: scoaterea României din UE", a adăugat Anca Boagiu.

 Guvernul va sesiza DNA ca urmare a neregulilor constatate în atribuirea contractelor de lucrări la autostrăzile Nădlac-Arad şi Orăştie-Sibiu, a anunţat preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Dan Vlădescu.

 Neregulile au fost constatate în urma unui control efectuat la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) în perioada august-octombrie 2012 şi a vizat procedurile de atribuire a unor contracte de proiectare şi execuţie la tronsoanele de autostradă Orăştie-Sibiu şi Nădlac-Arad, precum şi la Drumurile Naţionale 24 şi 24B din judeţul Vaslui.

 Întrebat de jurnalişti dacă raportul a identificat printre persoanele vinovate de situaţia creată pe fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu (PDL), şeful ANRMAP a precizat că organele de urmărire penală sunt cele care vor stabili vinovaţii.