26 mai 2022

Boala Bumerang

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Efectul de bumerang al răului făcut: boala

Boala este cea mai cruntă pedeapsă data unui om pe acest pământ. Pentru unii însă boala face parte din planul lui Dumnezeu de trezire spirituală, de revenire pe drumul cel bun. De aceea, pentru a trata o boală, trebuie să-i cunoaștem rădăcinile, să aflăm ce anume a declanșat-o, ca să știm cu ce luptăm.

 Cine este păcătosul?

”Păcatul este cauza bolii, iar iertarea păcatelor aduce vindecare” (Sfânta Scriptură, Iacob 5, 14-16). Iată de ce este bine să ne spovedim când suntem bolnavi, astfel vom face primul pas spre vindecare, înlăturând poate principala cauză a bolii: păcatele noastre sau ale familiei noastre.

 Ajută-te ajutându-i pe ceilalți

Frica de boală alimentează însăși boala, dar gândurile și faptele bune ajută foarte mult, făcând să dispară egoismul constatat la majoritatea suferinzilor. Dacă conștientizezi că nu tu ești centru durerii, că pe lângă suferința ta suferința altora este mult mai mare și ei au nevoie de compătimiri și ajutor (vizitează și ajută alți bolnavi când tu însuți ești bolnav!), vei trece mai ușor peste impas. Dăruindu-ți ajutorul, cât de mic, vei aduce bucurie în jurul tău.

Cum se întoarce vraja asupra vrăjitoarei

Ura, invidia, lăcomia îi fac pe mulți să arunce cuvinte la întâmplare, să blesteme, să facă vrăji, fără a conștientiza efectele enorme ale faptelor lor! Evitați să încredințați necazurile voastre celor care se ocupă cu practicile neacceptate de credința creștină. Nu vrăjitoriile aduc liniștea sufletească, nici legăturile puse de către acestea asupra oamenilor! Vrăjitorii lucrează cu lucruri spurcate, urându-l pe Dumnezeu. Dacă tu te păstrezi curat prin spovedanie și împărtășanie, însemnându-te permanent cu semnul Sfintei Cruci (acest semn este de netrecut pentru diavol!) și faci rugăciuni și ții post negru în ziua de vineri, vrăjitoarea își primește înapoi ce a trimis către tine.

Blestemul cade asupra celui care l-a lansat

Am auzit oameni blestemând atunci când îi supără cineva, mame care își drăcuiau copiii, dar s-au gândit ce putere mare au cuvintele? S-au gândit vreodată că efectul blestemului este cel de bumerang?! Cel blestemat pe pământ este legat și în cer și plânsul lui ajunge la Tatăl Ceresc, atunci când o duce mai greu, iar mai devreme sau mai târziu blestemul se întoarce și cade asupra celui ce l-a lansat. Pentru ce atunci ne mai mirăm că propriii copii nu ne mai ascultă, că sunt bolnavi sau nefericiți, când noi suntem răspunzători de drama lor?

Efectele păcatelor se răsfrâng până la al nouălea neam

Aceasta este explicația pentru viața de chin a unui copil născut orb, sau ciung, sau bolnav de fel de fel de boli, fără ca el să aibă nici o vină. Toate acestea pot fi răsplata pentru răul făcut de părinții lui, care astfel plătesc prin durerea de a-și vedea copilul chinuindu-se sau murind.

Vindecarea arborelui genealogic

De aceea, atunci când ne rugăm, este bine să ne rugăm și pentru iertarea păcatelor strămoșilor noștri și să-i trecem pe toți aceștia la pomelnic, la Sfânta Liturghie, pentru a fi pomeniți și ușurați de păcatele lor. Astfel vom efectua o ”vindecare a arborelui genealogic”, prin care se vor tămădui de boli trupești și sufletești cei din familiile noastre.

(Sursa: ”Carte de căpătâi” – Mănăstirea Bârsana, 2006).

 

Articol de Gabriela Boceanu