Publicat: 14 Mai, 2018 - 13:22
Share

Board-ul Internațional de Prevenire și Control a infecțiilor cu  HPV, grupul cheie de expertiză în domeniul dezvoltării de programe de prevenție a bolilor cauzate de infecția cu HPV, împreună cu Societatea Română de Microbiologie, au plăcerea de a vă invita miercuri, 16 mai, ora 16.00 la o sesiune de concluzii ce vor fi transmise ca urmare a primei întâlniri pe care Board-ul Internațional o organizează în România. Tema acestei întâlniri va fi axată pe nevoia implicării profesioniștilor din domeniul medical în implementarea programelor de vaccinare împotriva bolilor provocate de HPV, detecție a infecției și screening pentru cancerul de col uterin.
Evenimentul va avea loc la Ramada Plaza Hotel nr. 3-5 A, Bd-ul Poligrafiei, sector 1, București
Este pentru prima oară când Board-ul Internațional de Prevenire și Control a infecțiilor cu HPV organizează o astfel de întâlnire în România, la care vor participa experți de renume internațional precum: Xavier Bosch (Coordonator al Programului de Cercetare a Epidemiologiei în Cancer, Institutul Oncologic Catalan, considerat părintele vaccinării anti-HPV), Alex Vorsters (Coordonator cercetare, Universitatea din Antwerp), Noel Brewer (PHD, Profesor la UNC-Chapel Hill, UNC Lineberger Cancer Prevention and Control), Pierre van Damme (Președinte al Institutului Pentru Vaccinuri și Boli Infecțioase, Universitatea din Antwerp).

Întâlnirea va avea loc pe 15 și 16 mai, iar a doua zi, dedicată recomandărilor realizate de grupul tehnic de experți pentru prevenirea infecțiilor HPV și a cancerului de col uterin pentru România, sunt invitați la dezbateri din țara noastră reprezentanți ai autorităților centrale și profesioniști cunoscuți din domeniul medical: Sorina Pintea (Ministrul Sănătății), Dr. Cora Pop (secretar de stat MS), Dr. Adriana Pistol (Director Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile), Dr. Carmen Ungurean (Coordonator Programul Național de Screening pentru cancerul de col uterin, Institutul Național de Sănătate Publică), Dr. Florian Nicula (Coordonator Unitatea Regională de Screening, Institutul Oncologic “Ion Chiricuță” Cluj-Napoca), Dr. Gindrovel Dumitra (Coordonatorul Grupului de Vaccinologie, Societatea Națională de Medicina Familiei), Dr. Sandra Alexiu (Societatea Națională de Medicina Familiei), Prof. Dr. Adriana Băban (specializată în Psihologia Sănătății, Medicină Comportamentală & Psihosomatică și Metode de Cercetare Calitativă, Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca).

Sesiunea de discuții cu reprezentanții media va fi susținută de Prof. Dr. Alexandru Rafila, Președintele Societății Române de Microbiologie, care va prezenta concluziile dezbaterilor susținute în cadrul board-ului.
Am fi onorați să dați curs invitației noastre!