Publicat: 11 Ianuarie, 2013 - 19:12
Cu banii de la Bancorex...

Omul de afaceri şi cineastul român Bobby Păunescu, alături de producătorul american Jared Underwood (parteneri în grupul Solar Entertainment), s-a asociat cu compania Hoffman Lloyd şi a înfiinţat, în SUA, o bancă de investiţii în producţii media şi cinematografice, numită Solar Entertainment HLB, relateaza publicatia online Hollywood Reporter.

Banca se numeste Solar Entertainment HLB si va fi condusa de Michael Blum, un fost bancher la Marrill Lynch timp de 16 ani.
 
In noua banca de investitii, cei doi au cooptat alti doi parteneri: Alexandra (Sasha) Lloyd, care a lucrat la Goldman Sachs si Peter Hoffman din New Yord, bancher care a lucrat la Goldman Sachs si Merrill Lynch Piete Globale.
 
Bobby Paunescu il are asociat in noua banca pe Jared Underwood, fost senior executive la casa de productie de filme Comerica Entertainment, unde s-au finantat filme celebre precum "Iron Man - Omul de oţel", seria "Saga Amurg", "District 9", "Eroi de sacrificiu", premiatul cu Oscar "Poveşti din LA" şi "Ziua trădătorilor".
 
Cei doi au infiintat anul trecut, si casa de productie de filme Solar Pictures.

Underwood și Hoffman a refuzat să spună câti bani au strans pentru capitalizarea bancii sau cati bani trebuie sa investeasca clientii bancii. Cu toate acestea, o sursa apropiata a declarat ca ei au acces la sume intre 500 milioane si 1 miliard dolari, care este de așteptat să crească, mai ales dacă au succes în viitorul apropiat.
 
Printre sustinatorii grupuli Solar, alaturi de Underwood și Păunescu, se afla Edward Johnston Lawson, fondatorul bancii LJ Group cu sediul la Londra, si familia Shu din New York, care detine investitii importante în domeniul imobiliar și energetic în SUA, România și China.

Sursa: Bancherul