Publicat: 21 Noiembrie, 2014 - 14:28
Share

Fostul premier Emil Boc a spus că se aștepta ca Klaus Iohannis să câștige alegerile, pe fondul gafelor comise de Victor Ponta. „E o surpriză procentul cu care a câștigat. Nu credeam în diferența asta de 10 procente.

După modul cum au evoluat lucrurile am avut sentimentul că va câștiga domnul Iohannis la o diferență minimă și mă tot miram de faptul că premierul Ponta lasă să curgă fiecare zi împotriva lui și nimeni nu l-a sfătuit ce să facă. Dacă lua un student de la Științe Politice de la Cluj i-ar fi spus că dacă ai 10 procente diferență între primul tur și al doilea, numai un tsunami te poate omorî, adică un val care să se creeze. Tu trebuie să vezi ce poate alimenta valul acesta și acolo trebuie să intervii. În loc să oprească valul, a pornit o furtună să facă valul și mai mare. La el erau pârghiile ca valul să nu fie creat”, a declarat Emil Boc pentru stiridecluj.ro.

Fostul premier s-a pus în locul lui Victor Ponta și a explicat ce ar fi făcut să evite dezastrul. „Dacă eram în locul lui Victor Ponta aș fi folosit următorul argument: Domnul Ponta declara că în 1990 l-a votat pe domnul Rațiu. Aș fi venit în fața opiniei publice și aș fi spus: „Eu, care l-am votat pe domnul Rațiu în 1990, îmi amintesc că a spus fraza celebră ”Eu mă voi lupta până la ultima picătură pentru ca tu să ai dreptul să nu fii de acord cu mine”. Ponta ar fi trebuit să spună că ”Eu vreau să fiu un președinte legitim șimai bine să pierd alegerile decât un român să nu aibă dreptul să voteze în străinătate, pentru că eu vreau să fiu președintele care unește”.