Publicat: 17 Ianuarie, 2012 - 14:22
Share

Premierul Emil Boc a anunțat, Marți, că Raed Arafat va fi unul dintre membrii echipei care va redacta noul proiect al legii Sănătății și își va relua poziția de subsecretar de stat în ministerul Sănătății.

"Raed va rămâne același expert în domeniul pe care l-a consacrat. Va relua cu acceptul său postul de subsecretar de stat laministerul Sănătății', a declarat, Luni, Emil Boc.

Premierul a precizat totodată că medicul Andrei Georgescu, care a preluat postul de subsecretar de stat, va reveni la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Pe 9 Ianuarie, Traian Băsescu a atacat dur pozițiile publice exprimate de doctorul Raed Arafat asupra Legii Sănătății și a sugerat ca acesta ar trebui să-și dea demisia, dacă va continua să critice acest proiect.

 Băsescu a intervenit telefonic la o emisiune a Realității TV în care era invitat Raed Arafat și i-a reproșat acestuia ca ar crea o "psihoza publică". "Nu e o luptă personală, mâine pot să găsesc un loc și să mă duc imediat, și cu plată și cu salariul mai bun", a raspuns Arafat.

Pe 10 Ianuarie, Arafat și-a dat demisia din funcția de subsecretar de stat la Ministerul Sănătății.

"Dacă vine privatul nu înseamnă că vine și calitatea. Pentru pacient, sistemul va fi mai slab", a declarat, pe 10 Ianuarie,  Arafat.