Publicat: 29 Septembrie, 2014 - 18:37
Share

Primarul Clujului, Emil Boc, o susține pe Elena Udrea la alegerile prezidențiale pentru că este "un politician tenace și muncitor", iar pe vremea când conducea ministerul Dezvoltării a avut cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene. 

„Alegerile acestea par interesante din perspectiva numărului foarte mare de candidaţi înscrişi în această competiţie. Aparent, românii au de unde alege. Din păcate însă, numărul nu compensează calitatea. Cu excepţia Elenei Udrea, nu există niciun candidat care ar putea să mă convingă să-i acord votul. Fie pentru că sunt necunoscute totale, care nu pot fi rezolvate până la sfârşitul campanie, fie pentru că avem de-a face cu politicieni care au avut suficient timp să-şi dovedească lipsa de soluţii şi viziune”, a spus Emil Boc pentru Evenimentul Zilei.

„În primul rând, vreau să vă spun că eu cunosc foarte bine partidul şi credeţi-mă că sunt mulţi colegi de-ai mei care, de asemenea, o vor susţine pe Elena Udrea la alegerile prezidenţiale. Îmi este greu să înţeleg cum se poate gândi cineva că după ce ani de zile PNL şi PDL s-au aflat la cuţite, acum PDL trebuie nu doar să dea mâna cu liberalii, dar şi să renunţe la un candidat propriu pentru Klaus Iohannis. În teritoriu, rănile războiului politic dintre cele două partide nu s-au cicatrizat. Pot să vă spun că sunt foarte mulţi colegi de partid care nu văd cu ochi buni această unire în cuget şi simţiri cu PNL”, a completat edilul Clujului.
 
Boc a mai spus că Elena Udrea este și va fi întotdeauna bine văzută în partid pentru că reprezintă „spiritul PDL" şi a fost alături de colegii de partid şi la bine, dar mai ales la greu. 

„Dacă există un candidat al PDL la aceste alegeri, cu siguranţă acela este Elena Udrea”, a afirmat Emil Boc. 

„De asemenea, Elena Udrea a stat alături de preşedinte şi alături de partid în cele mai grele momente. Mă refer la suspendarea lui Traian Băsescu din 2007, la alegerile locale şi parlamentare din 2008, europarlamentare şi prezidenţiale din 2009, la momentul teribil de dificil al asumării măsurilor de austeritate, la consecinţele politice ale acestei decizii care au fost foarte aproape de a fi devastatoare pentru PDL. Cred că mulţi colegi îşi vor anunţa susţinerea pentru Elena Udrea în următoarea perioadă pentru că se asociază cu ea şi cu trecutul nostru comun”, a mai spus Boc.