Publicat: 22 Martie, 2017 - 17:48
Share

Spitalul Clinic "Sf. Maria" din Bucureşti se află într-un proces de evaluare realizat de către reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Transplant şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, a anunțat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. 

"Nu este vorba despre un control. În cursul zilei de ieri (marţi - n.r.) am primit o solicitare din partea Primăriei Municipiului Bucureşti şi din partea ASSMB-ului de a include programul de transplant pulmonar de la Spitalul 'Sf. Maria' în programul naţional de sănătate pe transplant pentru care au şi solicitat în mod expres verificarea condiţiilor de la spital. Motiv pentru care am dispus ieri Agenţiei de Transplant organizarea unei vizite de evaluare la zi a condiţiilor existente în Spitalul 'Sf. Maria' '', a arătat Florian Bodog, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că a făcut precizarea în contextul în care a circulat "zvonul" că a trimis Corpul de control la Spitalul "Sf. Maria".

"Nu, am trimis evaluarea Agenţiei Naţionale de Transplant. Echipa este compusă dintr-un reprezentant al ANT-ului şi un epidemiolog de la DSP Bucureşti", a menţionat Bodog.

Potrivit acestuia, spitalul a solicitat includerea în Programul naţional de sănătate a programului de transplant pulmonar. "Este foarte important ca în momentul în care iau o astfel de decizie să mă asigur că există condiţii optime în aşa fel încât pacientul să fie în siguranţă", a susţinut Bodog.