Publicat: 29 Septembrie, 2020 - 13:24
Share

Primirea de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, în vizită de rămas-bun, a ambasadorului Republicii Franceze în România, Michele Ramis

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a primit-o marţi, 29 septembrie 2020, în vizită de rămas-bun, pe Michele Ramis, ambasadorul Republicii Franceze în România, cu ocazia încheierii mandatului său în România.

Şeful diplomaţiei române a evidenţiat contribuţia pozitivă a doamnei ambasador Michele Ramis în beneficiul relaţiilor bilaterale româno-franceze şi profesionalismul şi dedicaţia manifestate pe parcursul întregului său mandat.

În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a subliniat stadiul foarte bun al relaţiei bilaterale, definită de Parteneriatul Strategic bilateral şi de afinităţile culturale, lingvistice şi istorice, aşa cum acestea au fost reafirmate recent în cadrul Sezonului România-Franţa.

Demnitarul român a evocat, cu acest prilej, împreună cu ambasadorul Ramis, momentele de referinţă ale mandatului acesteia, care a contribuit la dinamica foarte bună a relaţiilor bilaterale din ultimii trei ani: vizitele la nivel de şef de stat (Preşedintele Franţei Emmanuel Macron în România - 2017, Preşedintele României Klaus Iohannis în Franţa - 2018), cooperarea din timpul Sezonului România-Franţa (2018-2019), cooperarea din timpul evenimentelor dedicate Centenarului (2018), respectiv cooperarea din timpul Preşedinţiei române a Consiliului UE (2019).

La final, ministrul Bogdan Aurescu a adresat mulţumiri ambasadorului Michele Ramis pentru întreaga sa activitate în România, urându-i succes în misiunile sale viitoare.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: