Publicat: 18 Februarie, 2020 - 19:43

Cultura reprezintă o prioritate şi un obiectiv naţional de securitate, a afirmat marţi ministrul propus la Cultură, Bogdan Gheorghiu, la audierile din comisiile parlamentare reunite.

"Mi-am dorit ca Ministerul Culturii să devină o instituţie care să contribuie activ la o mai bună relaţionare a mediului cultural cu întreaga societate, să aibă o politică a porţilor deschise şi să lupte împotriva unor obiceiuri împământenite de enclavizare şi practici încremenite în timp", a spus Gheorghiu.

El a arătat că "managementul de promovare a fenomenului cultural în România nu a evoluat din anii '90 până acum".

"Cultura reprezintă un cumul de domenii şi factori de exprimare artistică cu provocări specifice artistice şi manageriale. Îi dau dreptate domnului senator, fost ministru, Lucian Romaşcanu, care mi-a spus la audierile trecute că scaunul de ministru al Culturii este unul incomod pentru că provocările pe care le întâmpină sunt unele pe termen mediu şi lung. Lipsa de continuitate a managementului cultural, lipsa de viziune şi rezistenţa la schimbare reprezintă marile probleme cu care se confruntă sectorul cultural", a menţionat Gheorghiu.

Printre realizările din primele luni de mandat, Bogdan Gheorghiu a amintit înfiinţarea Muzeului Naţional Brătianu şi demararea procedurii pentru deschiderea Muzeului Naţional al Revoluţiei, reluarea procedurilor pentru înscrierea sitului Roşia Montană în lista Patrimoniului Universal UNESCO, dar şi deschiderea, la Târgu Jiu, a Muzeului Naţional "Constantin Brâncuşi". 

Tag-uri Institutii: