Publicat: 31 Octombrie, 2012 - 10:33
Share

 

Preşedintele CNS “Cartel ALFA”, Bogdan Iuliu Hossu, i-a scris ministrului Muncii, Mariana Campeanu, referitor la crearea locurilor de muncă:
 
 
Catre: Ministrul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei   
 
Doamnei Ministru Mariana Campeanu
 
”In actuala conjunctura sociala, in care nivelul de trai al romanilor a ajuns la un nivel fara precedent de scazut, iar saracia este o realitate cotidiana, rolul si importanta Ministerului Muncii este major si, noi, Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA”  suntem primii care recunoastem ca acesta este una dintre cele mai grele ministeriate. Asteptarile oamenilor si ale structurilor sindicale din partea ministerului pe care il conduceti au fost si sunt foarte mari. Cateva dintre acestea au fost, in parte, rezolvate de Ministerul Muncii sub conducerea dumneavoastra. Dar din pacate cele mai multe din probleme se afla inca in asteptare. 
 
Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” apreciaza interesul pe care il poarta ministerul pentru crearea de locuri de munca dar constatam cu ingrijorare faptul ca, in mod concret, nu s-a luat nici o masura care sa stimuleaze crearea locurilor de munca pe piata, desi Ministerul a avut deschiderea de a asculta propunerile, si de a lua nota de initativele pe care le-au formulat partenerii sociali – atat  patronatele cat si sindicatele. 
 
Reamintim cu aceasta ocazie o propunre mai veche pe care CNS “Cartel ALFA” a inaintat-o Ministerului Muncii si anume somajul tehnic, chestiune pe care Ministerul dumneavoastra nu a luat-o niciodata in seama. 
 
Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” a formulat propuneri care au ca scop pastrarea locurilor de munca existente, pentru ca daca disponibilizarile depasesc numarul locurilor de munca noi create, este evident ca nu se rezolva nici o problema, ba chiar din contra. Suntem convinsi ca Ministerul Muncii, sub conducerea dumneavoastra, nu va urma indicatiile presedintelui si anume aceea a plecarii in strainatate pentru gasirea unui loc de munca. Plecarea in strainatate nu este, din punct de vedere al CNS “Cartel ALFA” o solutie pentru ca aceasta creaza un dumping pe piata muncii din tara de destinatie, dar aduce si prejudicii Romaniei care nu recupereaza investitia facuta in aceasta persoana (in sanatate, educatie). 
 
Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” a sustinut ca o masura eficienta pe care Ministerul Muncii o are la indemana este acordarea de facilitati unor intreprinderi mari (posibilitatea de acumpara energie ieftina, de exemplu, asa cum este situatia de la ALRO Slatina) care in schimbul acestor avantaje trebuie sa garanteze pastrarea locurilor de munca si realizarea unei productii minime, care sa acopere cheltuielile. 
 
Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” ramane un partener al Ministerului Muncii si este mai departe deschisa dialogului, dar considera – acum mai mult ca la inceputul mandatului dumneavoastra de Ministru al Muncii, ca parteneriatul trebuie sa fie reciproc, iar declaratiile de bune intentii, trasformate in fapte”. 
 
Bogdan Iuliu Hossu
Presedintele CNS “Cartel ALFA”