22 ianuarie 2022

Bogdan Trif: Pentru că Guvernul Cîţu nu reuşeşte să plătească dobânzile la aceste credite, a ajuns să se împrumute la alte bănci din afara ţării

Distribuie pe rețelele tale sociale:

România a ajuns, în doi ani de guvernare PNL-USR, să se împrumute de pe piaţa externă cu 57 de miliarde de euro, o sumă enormă, pe care o va plăti inclusiv generaţia următoare. Pentru că Guvernul Cîţu nu reuşeşte să plătească dobânzile la aceste credite, a ajuns să se împrumute la alte bănci din afara ţării (împrumuturi care vor genera alte dobânzi), pentru a plăti dobânzile la împrumuturile luate.

Ştiind că un spital regional costă undeva la 500 de milioane de euro, un calcul simplu ne arată că, din suma împrumutată, se puteau construi 114 spitale regionale. Putem calcula şi câte şcoli, câte grădiniţe sau câţi kilometri de autostradă s-ar fi putut construi. Toţi aceşti bani s-au topit pur şi simplu pentru că nu se regăsesc în nicio investiţie din România. Domnul Orban şi domnul Cîţu au refuzat sistematic să vină în faţa Parlamentului şi să explice pe ce au cheltuit aceşti bani.

La toate aceste credite se adaugă criza economică, scumpirile în lanţ, inflaţia şi criza Covid. Astăzi, când am avut aproape 600 de morţi în spitale, am primit în Parlament propunerea USR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii: doamna Mihăilă, cea care nu a luat nicio măsură pentru a pregăti valul patru al pandemiei şi care şi-a cerut scuze, public, pentru că nu a demarat achiziţia medicamentelor din timp. Lipsa medicamentelor a cauzat moartea oamenilor în spitale. Domnul Cioloş – premierul desemnat – a găsit de cuviinţă să vină, astăzi, în Parlament, cu doamna Mihăilă, care merită, în opinia lui, să fie, din nou, ministrul Sănătăţii.

Pe tragedia din spitale se suprapune haosul din economie şi energie, care a dus la creşterea nejustificată a preţurilor, ducând în pragul sărăciei milioane de români şi zeci de mii de firme cu capital românesc, spre faliment.

Dincolo de realitatea dramatică în care trăim cu toţii, zi de zi, domnul premier demis şi interimar Cîţu, de la tribuna Guvernului, se crede Superman şi postează imagini cu el în chip de Superman. La tribuna Parlamentului, apare doamna Şoşoacă – senator, care se consideră prinţesa războinică Xena. În plus, domnul Barna se închipuie regele Leonidas şi echivalează USR-ul cu cei 300 de spartani. Din când în când, apare şi domnul preşedinte Iohannis, care îndeamnă românii, din tot sufletul, să se relaxeze la o partidă de golf.

Ca tabloul să fie complet şi demn de spitalul de nebuni nr. 3, mai apare câte un postac sau membru PNL-USR, să concluzioneze că PSD e de vină pentru toate nenorocirile provocate de guvernul PNL-USR.

Dragi sibieni, când nu cumpăneşti bine cui îi dai votul, sau alegi să nu mergi la vot, rişti să ajungi în astfel de situaţii, în care viaţa, sănătatea, traiul de zi cu zi şi economiile să-ţi fie puse în pericol de nişte oameni iresponsabili, pe care chiar tu i-ai trimis în funcţii de decizie, prin votul tău sau prin neimplicarea ta în procesul electoral.

Deputat Bogdan Trif, Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu