21 mai 2022

Bogdan Trif: PNL şi USR nu au susţinut proiectul PSD privind sancţionarea dublului standard de calitate a produselor şi serviciilor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Bogdan Trif: Românii trebuie să beneficieze de acelaşi standard de calitate ca şi ceilalţi cetăţeni europeni, pentru produsele vândute în ţările UE!

Am fost desemnat, de Partidul Social Democrat, să susţin, de la tribuna Parlamentului, dreptul românilor de a nu mai fi consideraţi cetăţeni de mâna a doua ai Uniunii Europene.

Am susţinut, în această săptămână, proiectul de lege care obligă şi producătorii străini şi comercianţii să respecte şi în România acelaşi standard de calitate pentru produsele vândute în ţările UE. În cazul în care calitatea produsului destinat pieţei din România este mai slabă decât a celui similar din alte ţări UE, consumatorul român are dreptul de a fi informat asupra acestui lucru.
Proiectul de lege prevede sancţiuni drastice, inclusiv penale, pentru cei care practică dublul standard, în detrimentul cetăţenilor români.

Am convingerea că toţi sibienii au constatat, din experienţa proprie, că dulciurile, băuturile răcoritoare au alt gust, produsele cosmetice, ţigările, detergenţii etc. au o calitate superioară în Germania, de exemplu, faţă de aceleaşi produse cumpărate din România.

Bineînţeles că PNL şi USR nu au susţinut proiectul PSD şi au votat împotriva punctului 6 al ordinii de zi, respectiv PL-x 460 – lege ordinară – privind sancţionarea dublului standard de calitate a produselor şi serviciilor pentru consumatori.

Raportul comun al Comisiei pentru industrii şi Comisiei pentru agricultură, prezentat în plen, a fost de respingere, dat fiind faptul că reprezentanţii PNL, USR şi UDMR au votat împotrivă. Urma un vot împotrivă şi în plen, anunţat de la tribuna Parlamentului, de liderii de grup ai coaliţiei PNL-USR-UDMR, însă liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a reuşit să evite respingerea proiectului de lege. Profitând de faptul că mulţi deputaţi ai coaliţiei nu erau prezenţi în sala de plen şi nici online, Alfred Simonis a cerut retrimiterea proiectului de lege la comisii, pentru două săptămâni. Propunerea noastră a trecut la doar câteva voturi, reuşind să obţinem, astfel, o mică victorie pentru români.

E bine să ştie sibienii ce atitudine au parlamentarii PNL şi USR atunci când iau decizii care le afectează viaţa! Românii trebuie să aibă drepturi egale cu cele ale tuturor cetăţenilor europeni!

Deputat Bogdan Trif, Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu