1 august 2021

Bogdan Trif: Vom depune plângere penală împotriva conducerii Camerei Deputaţilor

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Furt şi incompetenţă maximă

PNL şi USR-PLUS au fraudat votul dat, ieri, în Parlament, pe moţiunea simplă împotriva ministrului ZERO fonduri europene, Ghinea!

Adevărul este că, potrivit regulamentului Camerei Deputaţilor, moţiunea a trecut! În sală, au fost consemnate 139 de voturi „pentru” şi doar 126 contra! Disperaţi, peneliştii şi useriştii au adunat şi voturile de pe tabletă, deşi această modalitate este permisă doar în cazul actelor normative.

Aceasta este o ilegalitate gravă, care nu va rămâne nepedepsită. Vom depune plângere penală împotriva conducerii Camerei Deputaţilor şi a celor care au călcat legea în picioare chiar în forumul suprem al democraţiei, în disperarea de a-l ţine în funcţie pe ministrul USR Ghinea. Interesele (financiare, bineînţeles) sunt foarte mari.

Moţiunea votată astăzi s-a întemeiat pe faptul că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) – care înseamnă 29 de miliarde de euro alocate României, de Comisia Europeană, conform unei formule de calcul – este folosit de Ghinea ca o puşculiţă pentru partid. Planul PNL-USR-PLUS nu are nicio legătură cu redresarea României, ci doar cu îndestularea firmelor „de casă” ale liberalilor şi useriştilor.

O sumă imensă, de 2 miliarde de euro (din cele 29 de miliarde alocate) urmează a fi acordată numai pentru consultanţă, anumitor firme, în timp ce PENTRU AGRICULTURĂ SUNT PREVĂZUŢI 0 (ZERO) LEI. Sibienii înţeleg foarte bine mecanismul, având exemplul firmelor deţinute de lideri marcanţi ai PNL şi USR care funcţionează ca puşculiţe de partid.

În jurul acestui obiectiv clar de a pune mâna pe banii cuveniţi României, gaşca de incompetenţi a încropit, haotic, un Plan care îngroapă, practic, toată economia României. A fost ţinut secret, n-a fost prezentat nici Parlamentului, pentru a fi dezbătut, nici mediului de afaceri, care l-a şi contestat, ulterior. Acest Plan a fost depus de trei ori la Comisia Europeană şi tot de trei ori a fost respins, fiind efectiv desfiinţat prin clarificările pe care Comisia Europeană le-a cerut.

Am ajuns de râsul lumii pentru enormităţile scrise de „specialiştii” PNL-USR: activităţi de instruire plătite cu 134.000 de euro/persoană instruită! Probabil că nici NASA nu consumă atâţia bani pentru instruirea unui om pe care îl trimit în spaţiu câţi plănuieşte PNL-USR să fure din banii românilor.

Să nu uităm că, din cele 29 de miliarde de euro, 15 miliarde reprezintă împrumut, care se adaugă la cele 34 de miliarde de euro pe care guvernarea PNL-USR le-a împrumutat din noiembrie 2019 până acum! Cu alte cuvinte, peneliştii şi useriştii au amanetat viitorul României fără să facă nimic pentru români pentru că aceşti bani nu se regăsesc în investiţii durabile. Cu siguranţă, banii au dispărut şi se vor scurge, în continuare, în puşculiţele de partid.

Asta înseamnă guvernarea PNL-USR pentru români!

Deputat Bogdan Trif, Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu