Publicat: 4 Iunie, 2013 - 21:01
Share

Bogdan Vlad, unul dintre avocaţii omului de afaceri Gigi Becali, a declarat, marţi, după condamnarea acestuia la trei ani de închisoare în dosarul "Valiza", că se va adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) în cazul finanţatorului Stelei.

"Vom urma procedurile la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Avem o grămadă de motive, avem motive de ordin juridic, de ordin tehnic, nu are niciun sens să le explic la televizor", a afirmat apărătorul omului de afaceri.

 Acesta nu a dorit să comenteze evntualele sancţiuni pe care le-ar putea primi FC Steaua în acest caz, spunând că sportul nu este domeniul său. 

"Fapta pe care a săvârşit-o domnul Becali, aceea de a promite o sumă de bani unor jucători, în scopul ca aceştia să-şi îndeplinească atribuţiunile de serviciu, potrivit reglementărilor internaţionale în materie de corupţie, reglementări ratificate şi de România, nu constituie infracţiune de dare de mită. Numai în ipoteza în care fapta era comisă cu scopul ca jucătorul să nesocotescă obligaţiile ar fi fost infracţiune. Este un comentariu valabil strict în domeniul penal. Ce e în domeniul sportiv nu e resortul meu şi nu vreau să discut", a spus el la România TV.

 Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat, marţi, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", decizia dispusă de Completul de cinci judecători al instanţei supreme fiind definitivă.