Publicat: 16 August, 2016 - 13:46

Întreprinderile de stat trebuie restructurate în aşa fel încât să funcţioneze ca "nişte maşini performante", a declarat, marți, vicepremierul Costin Borc, adăugând că trebuie pus capăt "influenţelor politicianiste".

"Nu mă refer la disponibilizări. Mă refer la a face aceste întreprinderi să funcţioneze ca nişte maşini performante, cu costuri reduse, cu oameni profesionişti, cu pregătire profesională, cu asigurarea competenţelor de care e nevoie, cu salarii care sunt în piaţă. Cred că întreprinderile noastre de stat trebuie să fie restructurate. Trebuie să terminăm cu influenţele politicianiste, electorale, să facem aceste întreprinderi să funcţioneze performant. Trebuie să fie făcute nişte analize, cât sunt costurile, de câţi oameni e nevoie, etc. Nu există posibilitatea insolvenţei”, a spus vicepremierul.

Vicepremierul Costin Borc s-a întâlnit, marţi, la Târgu-Jiu, cu autorităţile judeţene şi cu reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia, apoi a plecat la Cariera Roşia, unde administraţia a întâmpinat probleme cu exproprierile unor case şi terenuri.