Publicat: 15 Iulie, 2012 - 17:17
Share

Prinţul Albert al II-lea de Monaco a vizitat  sediul central al Robert Bosch GmbH din Stuttgart, unde s-a întâlnit pentru discuţii cu dr. Volmark Denner, preşedintele consiliului de administraţie al concernului german. În acest context, a fost prezentat conceptul de "oraş conectat", care subliniază posibilităţile de a lega informaţii şi sisteme de comunicare, clădiri, instituţii şi elemente de infrastructură. Cu această ocazie a fost semnată o scrisoare de intenţie prin care părţile implicate sunt de acord ca Bosch să elaboreze un studiu de fezabilitate pentru Principatul de Monaco cu privire la conceptul de "oraş conectat".

Principatul de Monaco este interesat să menţină calitatea excepţional de ridicată a vieţii în oraşul-stat, şi priveşte conceptul ca pe o extindere a activităţilor sale de promovare a sustenabilităţii. Astfel, Principatul de Monaco vrea să dezvolte şi să implementeze soluţii în domenii precum mobilitatea, energia, sănătatea şi comunicaţiile.

Bosch are o experienţă recunoscută în tehnologiile necesare pentru acest concept al oraşului. În ultimii ani, compania a dedicat multă atenţie subiectului interconectivităţii şi a lucrat în domeniile senzorilor inteligenţi şi al internetului de bunuri şi servicii. Mai mult decât atât, Bosch deţine un know-how extins în ceea ce priveşte controlul sistemelor complexe.

"Suntem mândri că putem folosi tehnologia inovatoare Bosch pentru a ajuta la luarea naşterii unui oraş conectat al viitorului", a afirmat dr. Volkmar Denner.

Prinţul Albert al II-lea de Monaco a adăugat: "Sunt mulţumit că scrisoarea de intenţie pe care am semnat-o astăzi va permite studiul tehnologiilor inovatoare care vor asigura viitoarea dezvoltare sustenabilă a principatului."

Grupul Bosch este prezent în România din 1994. Acesta dispune de patru filiale în trei oraşe:  Robert Bosch S.R.L. (din 1994) şi BSH Electrocasnice S.R.L. (din 1999) în Bucureşti, Bosch Rexroth S.R.L. (din 2005) în Blaj şi Bosch Communication Center S.R.L. (din 2008) în Timişoara. În 2013 în Cluj se va realiza o nouă locaţie de producţie pentru fabricarea şi dezvoltarea de unităţi de comandă electronice pentru autovehicule.

Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Conform rezultatelor financiare, în anul fiscal 2011, peste 300.000 de angajaţi au generat vânzări de 51,5 miliarde de euro, în domeniile construcţiei de autovehicule, tehnologiei industriale, bunurilor de larg consum şi echipamentelor pentru construcţii. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH şi cele peste 350 de filiale şi companii regionale din peste 60 de ţări. Prin includerea partenerilor comerciali şi de service, Bosch este reprezentat în aproximativ 150 de ţări. Această reţea internaţională de dezvoltare, producţie şi vânzare reprezintă fundaţia creşterii continue a concernului german. Bosch a cheltuit în 2011 peste 4,2 miliarde de euro pentru cercetare şi dezvoltare şi a înregistrat peste 4.100 de patente pe plan internaţional. Prin toate produsele şi serviciile sale, Bosch sporeşte calitatea vieţii, oferind soluţii care sunt atât inovatoare, cât şi utile.