1 octombrie 2022

Braconaj piscicol în zona Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Poliţiştii de frontieră tulceni au depistat unelte de pescuit interzise, amplasate într-o zonă strict protejată a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

În data 17.06.2021, în jurul orei 06.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, aflaţi în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, în zona Melea, Sfântu Gheorghe – zonă strict protejată, au descoperit în apă şase plase de pescuit tip multifilament, cu captură de peşte în ele.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că lungimea totală a setcilor era de 282 metri, iar peştele prins în ele era în cantitate totală de 45 kilograme, din speciile singer, şalău, somn şi crap. Întreaga cantitate a fost predată unei societăţi de profil, conform prevederilor legale.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „pescuit comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie „, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. e din OUG 23/2008 şi „pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate”, faptă prevăzută de art 64 lit l din OUG nr. 23/2008, actualizată.

Comunicat de presă – Garda de Coastă