Publicat: 26 Noiembrie, 2020 - 05:04
Share
Prima bibliotecă din țară dotată cu un pachetomat de împrumutat cărți

Biblioteca județeană “George Barițiu” din Brașov va fi prima bibliotecă din țara  noastră dotată cu un pachetomat de împrumutat cărți. Și ca atare, COVIDUL trebuie ocolit și învins și în acest domeniu.Unde nu pot fi prezenți alături mai mulți oameni, să citească, să studieze cărțile dorite în sălile unei biblioteci. Care, oricum, sunt închise în această perioadă.Este o soluție la modă în occident, care vine în sprijinul cititorilor, ce nu prea au  ce face în carantină, și nu numai. Să citească dom’le! Cărți. Nu numai tâmpeniile de pe ecrane.
Așadar, cu o investiție subțire de circa 3000 de euro, biblioteca brașoveană, cu sprijinul edililor locali, va primi în curând din Anglia acest pachetomat. Un fel de bancomat, care nu oferă bani, ci cărți. La cerere și cu programare electronică. Cărți sterilizate la primire și la predare. Ce ți-e și cu tehnica asta ?! Bagi un mesaj, iei cartea dorită, o citești pe îndelete, cu bericica alături, și apoi o depui într-o cutie, s-o împrumute și alții. Și toată tevatura asta, fără cozi, birocrație, stres, doar într-un hol al bibliotecii.
 Si uite-așa, la un fel de tonomat, ești servit nu numai cu o cafea, un suc, o bere, ci și cu o carte. Poate ne mai deșteptăm și noi.
 

 D.BUJDOIU, Filiala Brașov a UZPR