Publicat: 6 Octombrie, 2018 - 21:27

Cand ?  Sambata, 06 octombrie-2018, pe o vreme splendida de toamna.  Unde ?  Piata Sfatului din Brasov. Neincapatoare. Ce ?  Festivalul "Ziua multiculturalitatii".ajuns,deja la a sasea editie. Cum ?  Aici ar fi multe de spus,de remarcat. Dar sintetizam:

Reclama de pe umbrelele si copertinele teraselor din Piata, unde nu gaseai un lo ,nici cu spagaiti atragea atentia ca "Brasovul e regele oraselor din Romania". Dar azi trebuia sa apara deasupra celor peste 30 de standuri si mini-pavilioane inca un banner : "Brasov - capitala lumii" Fie si pentru numai o zi. 26 de tari din lumea larga ( in afara de UE;oare de ce ?) si-au etalat ce au mai bun, frumosul lor specific si special. Din China in Peru, de la Mexic la Ucraina, din Israel in Japonia, din Cuba in Filipine, din Turcia in India, din Republica Dominicana la Coreea de Sud, din Columbia la Republica Moldova - iata o parte dintre tarile planetei care si-au trimis solii in capitala Brasov. Sa le reprezinte in standuri frumos amenajate,si pe estrada din Piata tot ce au aceste natii mai bun. N-au lipsit nici Organization for Migration - Geneva, nici OIM si nici Reprezentanta în Romania a UNHCR The UN Refuge Agency.
Localnicii si turistii au avut ce admira.Vestimentatie, mestesuguri, artizanat, carti, pliante, fotomontaje, CD-iuri, prestatii artistice (cu o mentiune bine-meritata pentru grupul de dansuri traditionale israeliene "Hora"), gastronomie si chiar bauturile cu care se poate lauda fiecare tara.
S-au infiripat cunostinte, prietenii, s-au facut schimb de adrese, poze. Distantele dintre tari si dintre oameni s-au estompat. Ca sa nu mai vorbim de dusmănii.
 O zi speciala pentru Brasov si pentru Romania,in Anul Centenar. Noroc bun si sa ne mai revedem bucurosi cu voi prieteni,cei mai buni ambasadori
de pe mapamond.

    Dumitru Bujdoiu
    Filiala Brasov a Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania
 

Tag-uri Geo: