15 august 2022

Brazilia cere reforma ONU la summitul BRICS

Presedinte Brazilia

(Brasília - DF, 24/04/2019) Pronunciamento do Presidente da República, Jair Bolsonaro..Foto: Isac Nóbrega/PR

Distribuie pe rețelele tale sociale:
foto: Președintele brazilian, Jair Bolsonaro
suesa – wikipedia
 Președintele brazilian, Jair Bolsonaro, a cerut reforma Națiunilor Unite, în special în Consiliul de Securitate, la deschiderea celui de-al 14 -lea Summit BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud).

„Trebuie să ne unim forțele pentru a căuta reforma organizațiilor internaționale precum Banca Mondială, FMI (Fondul Monetar Internațional) și sistemul Națiunilor Unite, în special Consiliul de Securitate al acestuia”, a spus Bolsonaro în scurtul său discurs video.

El a menționat că „ponderea tot mai mare a piețelor emergente și a țărilor în curs de dezvoltare ar trebui să fie reprezentată în mod corespunzător și meritat”.

Referindu-se la blocul BRICS, Șeful Statului brazilian l-a numit un model de cooperare bazat pe beneficii pentru toate părțile implicate.

„Țările BRICS, pe lângă faptul că sunt un factor de stabilitate și prosperitate pe arena internațională, ar trebui să contribuie la crearea de locuri de muncă și venituri, precum și la îmbunătățirea bunăstării populației noastre”, a spus el.

Potrivit lui Bolsonaro, grupul a apărut în mijlocul uneia dintre cele mai grave crize financiare din istorie, iar în acest context, „forța economiilor emergente a fost necesară pentru restabilirea economiei internaționale”.

El a insistat ca Brazilia să-și orienteze politica externă către dezvoltarea socio-economică a țării și „partenerii noștri, iar vigilența este necesară pentru a ne asigura că eforturile diplomatice rămân mereu concentrate pe obiectivul superior de a asigura prosperitatea și pacea”.

El și-a exprimat speranța că în curând liderii alianței se vor putea întâlni personal pentru a discuta „aceste și multe alte probleme care sunt importante pentru agendele noastre bilaterale și multilaterale”.

La începutul discursului său, liderul de brazilian dreapta a salutat alți lideri prezenți precum președinții Xi Jinping (China), Cyril Ramaphosa (Africa de Sud), Vladimir Putin (Rusia) și premierul indian, Narendra Modi.

A consemnat Ciprian Pop