Publicat: 7 Iunie, 2020 - 10:45
Share
Președintele Jair Bolsonaro acuză Organizația Mondială a Sănătății că este prea ideologizata

Președintele brazilian Jair Bolsonaro a acuzat Organizația Mondială a Sănătății că este prea ideologizata și a amenințat că țara sa va părăsi această organizație, lucru semnalat pe 5 iunie.

"Eu avertizez: Statele Unite s-au retras din OMS și vom lua în considerare [această opțiune] în viitor. Dacă în viitor OMS va începe să funcționeze fără motivație ideologică, vom reveni la fel de bine. Nu avem nevoie de oameni din afara pentru a  ne indica ceea ce ar trebui să facem pe partea de asistența medicală ", a spus el într-o conversație cu reporterii de la porțile reședinței oficiale.

 

Jair Bolsonaro, la fel ca omologul său american Donald Trump, este un susținător al utilizării medicamentului antimalarial hidroxiclorochina pentru tratamentul coronavirusului. Liderul brazilian a amintit o recenzie a autorilor unui articol despre riscurile acestui medicament pentru coronavirus, publicat anterior în revista medicală Lancet . „A meritat  ca Trump să taie finanțarea, așa că s-au răzgândit imediat”, a menționat Bolsonaro. După retragerea SUA, OMS a anunțat că va continua testarea hidroxiclorochinei ca medicament pentru coronavirus.

 

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat, pe 29 mai, că Washingtonul intenționează să încheie complet relațiile cu OMS, deoarece conducerea sa a refuzat să efectueze reformele asupra cărora au insistat autoritățile americane. Trump a făcut din nou afirmația că Beijingul controlează pe deplin OMS. Potrivit președintelui american, autoritățile R.P.C. și conducerea OMS nu au luat măsurile adecvate în legătură cu răspândirea unui nou tip de coronavirus.

Jair Bolsonaro, reprezentând partidul conservator social-liberal, și-a asumat președinția Braziliei la 1 ianuarie 2019. Pentru observații dure și asemănări de opinii cu președintele american, Jair Bolsonaro este adesea numit un „Trump tropical”. Însuși Bolsonaro a declarat în repetate rânduri că Trump este un exemplu pentru el și că el, la fel ca liderul american, vrea „să-și facă țara mare”.

 

Ciprian POP

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: