Publicat: 2 Aprilie, 2019 - 14:50
Share

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer Daniel BREAZ, a participat astăzi, 2 aprilie, la Conferința „Dezvoltarea sustenabilă a industriei cinematografice din România", desfășurată la Palatul Parlamentului.
„Cinematografia românească este considerată peste tot în lume una dintre primele forțe artistice, dovadă stând premiile obținute de filmele românești în cadrul festivalurilor de film europene și nu numai. Potențialul extraordinar al acestui sector cultural este valorificat pe deplin prin producții apreciate la nivel internațional, fiind unul dintre reperele majore, extrem de ofertante și reprezentative, cu o tradiție de netăgăduit și o importanță deosebită pentru cultura națională. Succesul producțiilor cinematografice românești ne bucură și ne responsabilizează deopotrivă. În acest sens, ca în multe alte state europene, și în România s-a instituit o schemă transparentă de ajutor de stat cu caracter multianual ce vizează sprijinirea producției de film, constând atât în filme cinematografice, cât și în filme și seriale de televiziune, precum și orice alte producții audiovizuale", a subliniat Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz.
Acesta a menționat că schema de ajutor de stat este una dintre cele mai competitive din Europa și urmărește să contribuie la dezvoltarea cooperării cinematografice europene și internaționale, să susțină producătorii de film în vederea creșterii producției autohtone de film, să creeze noi locuri de muncă în industriile creative, să promoveze identitatea culturală națională și a minorităților naționale din România, dar și să sprijine formarea profesională din industria filmului.
"Furnizorul acestei scheme de ajutor de stat este chiar gazda evenimentului de astăzi, Comisia Națională de Strategie și Prognoză, care merită admirația noastră. Totodată, în contextul promovării diversității culturale și a valorilor comune europene, susținerea coproducțiilor cinematografice este, fără îndoială, o oportunitate de cooperare bazată pe împărtășirea de experiență și know-how în industria audio-vizualului", a mai spus Ministrul Culturii și Identității Naționale.
 

Tag-uri Nume: