20 septembrie 2021

Brichete cu gaz reîncărcabile, reţinute de inspectorii vamali

Distribuie pe rețelele tale sociale:

În data de 19 iulie 2021 inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de frontieră Constanţa au descoperit şi reţinut 59000 bucăţi brichete cu gaz reîncărcabile, susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 5 805 600 lei, urmare controlului efectuat asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.

În data de 19 iulie 2021 inspectorii vamali de la Biroul vamal de frontieră Constanţa, urmare a controlului fizic efectuat asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, cu mărfuri pentru o societate comercială cu sediul social în Bucureşti, au reţinut 59 000 bucăţi brichete cu gaz reîncărcabile, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru mărcile ,,KENT”, ,,MARLBORO”, ,,ASPEN”, ,,PINE” şi ,,GITANES” .

Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă, la preţul produselor originale, s-ar fi ridicat la aproximativ 5 805 600 lei.

Conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 608/2013 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală
DIRECŢIA GENERALĂ A VĂMILOR