29 iunie 2022

Britanicii au vorbit despre planurile inamicului rus în Ucraina și au schimbat informații cu partea ucraineană

Distribuie pe rețelele tale sociale:
  Rușii continuă să vrea să cucerească Kievul – britanicii au vorbit despre planurile inamicului. Britanicii au împărtășit informații actualizate.
Capturarea Kievului rămâne principalul obiectiv militar al Federației Ruse. Acest lucru a fost anunțat de Ministerul Apărării al Regatului Unit.
Britanicii au împărtășit informații actualizate cu privire la agresiunea rusă în Ucraina.
Inamicul a încetinit temporar ofensiva din cauza dificultăților logistice acute și a rezistenței ucrainene puternice.
Rușii ocolesc principalele așezări ucrainene, lăsând forțele lor pentru acțiuni de încercuire și izolare, potrivit Ministerului Britanic al Apărării.
Un număr limitat de grupuri de sabotaj rusești desfășurate dinainte de începerea ostilităților a luat parte la ciocnirile nocturne de la Kiev, spun britanicii.
Belgia, la rândul său,  va furniza Ucrainei 2.000 de mitraliere și 3.800 de tone de combustibil pentru a sprijini armata.
Astfel, țara a fost responsabilă de cererea de combustibil a Ucrainei, a scris prim-ministrul Belgiei, Alexander de Croy.
„Ucraina a cerut Belgiei combustibil pentru a-și aproviziona trupele. Țara noastră a acceptat și va furniza 3.800 de tone de combustibil. Belgia va furniza și armatei ucrainene 2.000 de mitraliere”, a scris premierul.
În plus, Bruxelles va trimite 300 de militari pentru a fi dislocați în Forța de Reacție Rapidă a NATO din România.
El a mai adăugat că „o analiză ulterioară a aplicațiilor este în curs de desfășurare”.
Și Cancelarul german, Olaf Scholz, a permis țărilor partenere să furnizeze Ucrainei arme de fabricație germană. Acest lucru a fost raportat de canalul telegram Nexta. Informația este publicată și de ziarul german Der Tagesspiegel și de ministrul adjunct al infrastructurii, Mustafa Nayem .
„Cancelarul german Olaf Scholz a permis țărilor partenere să furnizeze Ucrainei arme de fabricație germană”, a spus Nayem.
Guvernul federal german a aprobat furnizarea a 400 de arme antitanc Ucrainei din Olanda. Pentru prima dată, Berlinul a permis exportul de arme letale la Kiev.
 A consemnat Ciprian Pop
foto pixabay