Publicat: 14 Octombrie, 2013 - 08:08

Compania British Airways îşi modifică politica de preţuri şi lansează pe piaţă două noi tarife valabile pe întreaga sa reţea de zboruri pe distanţe scurte, adică pentru mai mult de 90 de destinaţii.

În plus, spun reprezentanţii companiei, pe lângă categoriile deja existente – standard şi flexibil – pasagerii vor mai avea acum ocazia să cumpere bilete care să fie, într-adevăr în concordanţă cu nevoile lor: bilete de tip “hand-baggage only” şi semi-flex.

Biletele au fost deja puse în vânzare pentru toate rutele europene şi de pe teritoriul Marii Britanii, cu plecare şi sosire de pe aeroporturile Heathrow, Gatwick şi London City. La o simplă căutare, am şi găsit pe site-ul ba.com, bilete Bucureşti-Londra cu doar 66 euro/persoană/segment, doar cu bagaj de mână. În cazul în care doriţi să călătoriţi şi cu bagaj de cală, atunci biletul de categoria semi-flex poate fi găsit online cu 80 euro/persoană. Ambele bilete includ serviciile de catering la bord.

În plus, posesorii de bilete semi-flex se vor putea bucura şi de:

• Modificarea gratuită a rezervărilor în ziua plecării, de pe acelaşi aeroport spre aceeaşi

destinaţie

• Opţiunea de alegere gratuită a locului din avion, cu două zile înainte de data călătoriei

• Posibilitatea de a modifica data călătoriei în avans fără nicio taxă

Tarifele semi-flex reprezintă o optiune care combină avantajele biletelor standard şi ale celor flexibile. Astfel, în ziua călătoriei, pasagerii îşi pot modifica gratuit rezervarea. De exemplu, dacă o persoană aflată la o întâlnire constată că discuţiile se încheie mai târziu decât anticipase iniţial, ea se poate răzgândi şi alege un zbor de întoarcere care decolează mai târziu, cu condiţia ca pentru cursa respectivă să existe încă locuri disponibile. În asemenea cazuri, nu vor exista taxe pentru modificări sau de servicii, iar oaspeţii British Airways nu vor avea de plătit nici diferenţa dintre costul iniţial al biletului şi preţul disponibil în ziua respectivă. Dacă un pasager trebuie să îşi modifice rezervarea cu o zi înainte de data călătoriei, acesta nu va avea de plătit taxa de schimbare a datei, ci doar eventualele diferenţe de preţ pentru biletul respectiv.

Oaspeţii British Airways care au achizitionat bilete semi-flex vor beneficia şi de avantajul de a-şi putea rezerva un loc pe ba.com, gratuit, cu două zile înainte de data călătoriei – oferind astfel un avantaj fata de biletele standard, care permit acest lucru cu 24 de ore înainte de zbor. De asemenea, călătorii pot să aleagă şi să combine categoriile standard, semi-flex şi fully – flex pentru acelaşi bilet.

De exemplu, un călător care pleacă din Bucuresti la Londra pentru o întâlnire poate opta pentru un bilet standard la dus, fiindcă ştie la ce oră va începe întâlnirea, dar îşi poate cumpăra la întoarcere un bilet semi-flex, pentru eventualitatea în care discuţia s-ar putea termina mai devreme decât anticipase iniţial, informează newsair.ro.

Oaspeţii British Airways care optează pentru bilete de tipul “hand baggage-only” se pot bucura în continuare de oferta British Airways în ceea ce privește dimensiunile bagajului de mână (56cm x 45cm x 25cm), plus o poşetă sau o geantă de laptop.

“Până în prezent, biletele de tipul “hand-baggage only” şi semi-flex s-au bucurat de mult succes în rândul oaspeţilor noştri pentru că le permit să îşi creeze rezervările cele mai convenabile, fie folosindu-se de flexibilitatea disponibilă pentru una sau chiar ambele direcţii ale călătoriei, fie datorită reducerii de preţ acordate celor care nu au bagaj de cală,” a declarat Robin Glover-Faure, Head of Short-Haul, British Airways. “Intenţionăm acum să lansăm ambele tipuri de bilete pentru întreaga noastră reţea de zboruri pe distanţe scurte, astfel încât toţi clienţii noştri care zboară spre Europa sau pe teritoriul Marii Britanii să beneficieze de mai multe opţiuni şi de o mai mare flexibilitate când călătoresc cu British Airways,” a mai adăugat oficialul British Airways.