Publicat: 2 Mai, 2019 - 14:04
Share

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au mers in a treia zi de Paste la pacientii si angajatii Centrului de ingrijiri paliative “Sfantul Nectarie” din Bucuresti carora le-au oferit preparate traditionale de Sfintele Paste. Actiunea a inceput cu o slujba de binecuvantare oficiata de preotul centrului, apoi, ca intr-o familie, pacientii si angajatii centrului au mancat impreuna si s-au putut bucura de bucatele pregatite de voluntari.

"Cand am intrat pe usa si am vazut aranjamentele si peisajul asta frumos cu toate bunatatile, mi s-a umplut inima de bucurie si am zis ca este cu adevarat Pastele, ca cineva s-a gandit sa ne adune pe toti. Ne bucuram ca din cand in cand, mai dau si pe la noi sa ne descretim fruntile, sa ne aduca cate un strop de bucurie, e bine cand mai iei contact cu oamenii din afara", a afirmat un pacient.

"Un moment foarte prielnic pentru noi cei bolnavi, mai oropsiti, sa veniti sa ne veseliti, sa ne aduceti atate bucate si momente foarte frumoase cu aceste cantece si cu aceste lucruri deosebite. Eu am apreciat intotdeauna gestul voluntarilor care vin, mai stau de vorba cu noi, ne mai plimba prin holuri. E un lucru deosebit, mai iesim putin din gandurile astea pe care le avem tot timpul ca avem o boala mai grea si nu se stie cat vom mai avea de trait", a punctat un alt pacient.

Adriana Caruntu, Directorul Centrului de ingrijiri paliative „Sfantul Nectarie” Bucuresti, a specificat: "Pentru pacienti si pentru angajati, astazi, a fost cu adevarat o zi de sarbatoare, o zi a Invierii Domnului, o zi de Paste, in care toti s-au bucurat, au luat parte la o masa impreuna, angajati, personal, voluntari, au fost incantati de tot ce s-a auzit, de cantecele frumoase care au fost intonate, dar cu atat mai mult, pacientii care nu s-au putut deplasa, au putut sa ciocneasca cate un ou cu voluntarii si sa primeasca mesajul ca Hristos a Inviat! Hristos aduce mangaiere in suflet, aduce viata dupa moarte si pentru bolnavii din Centrul “Sfantul Nectarie” acesta este cel mai important mesaj pe care ei trebuie sa il pastreze in mod tainic in inima si sa fie intariti si sa aiba nadejde si credinta in Dumnezeu".
Danut Pruna, voluntarul coordonator de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a mentionat: "Asa cum am promis am revenit in a treia zi de Paste pentru a servi masa impreuna cu pacientii. A fost o activitate foarte frumoasa pentru ca pacientii de aici ne-au transmis foarte multa emotie. I-am vazut cu lacrimi in ochi, cu lacrimi de bucurie pentru ca cineva le-a deschis usa, dar mai ales ca cineva le-a adus aceste frumoase cantari pascale".

Roxana Cazacu, voluntar de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a declarat: " A fost impresionanta intalnirea cu pacientii Centrului “Sfantul Nectarie” si am primit si noi iubire la randul nostru si zambete si veselie. Plec de aici plina de bucurie si cu gandul ca trebuie sa pretuim mai mult sanatatea care este extrem de importanta".

Toate actiunile voluntarilor au fost organizate cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sub coordonarea Arhim. Ciprian Grădinaru, duhovnicul Paraclisului CMN.