Publicat: 24 August, 2016 - 14:00
Share

Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, organizează în weekendul 26 – 28 august 2016, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, cea de-a treia ediție a festivalului BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL.

De trei ani, Bucureștiul sună mai bine cu GreenSounds, un festival care oferă de fiecare dată o experiență completă prin concertele unor trupe locale și internaționale de renume, zone dedicate gastronomiei internaționale, activităților interactive și relaxării, devenind, astfel, atât un spațiu cu acces liber la muzică, cât și un prilej de distracție în aer liber.

Vineri, 26 august, în prima zi a festivalului, între orele 15:00- 22:30, vor concerta trupele internationale  SCARECROW si N.O.H.A. – (Noise of Human Art) dar si artiști români.

SCARECROW este o trupă din Toulouse, Franța, care va aduce pe scenă un stil neconvențional, un experiment unic de Blues Hip Hop care se autointitulează „muzica de protest a secolului XXI”.

N.O.H.A. – (Noise of Human Art) este o trupă activă încă din anul 1995 și recunoscută pentru deschiderea către mixuri de stiluri precum drum&bass, world music și energy loaded grooves. Trupa se remarcă în concerte printr-o avalanșă de bună-dispoziție și energie, prin pasiunea pentru muzica tradițională și abordarea multiculturală care îmbină într-un mod armonios diferite stiluri muzicale. 

Pe lângă artiștii internaționali, îi veți putea asculta pe cei de la Subcarpați, care vin la BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL să își lanseze un nou album, într-un concert care se va transforma într-o experiență sonoră de neuitat. 

Tot în prima zi, Fanas, Pistol cu Capse, Jurjak și E.M.I.L sunt artistii romani care vor sustine concerte pe scenele din Parcul Herăstrău.

În a doua zi a festivalului, pe 27 august, în intervalul orar 10.00:22.30, vor urca pe scenă STRUNG OUT si MAD CADDIES, alături de trupele autohtone DJ Hefe, RoadkillSoda, Harlequin Jack, Vița de Vie, The Kryptonite Sparks și Cred Că Sunt Extraterestru, care își lansează albumul în cadrul festivalului.

STRUNG OUT, trupa americană de punk rock din California, promoveaza unul dintre cele mai inovatoare și versatile acte punk melodice din toate timpurile, cu spectacole în nenumărate țări din întreaga lume.

Cei de la MAD CADDIES aduc în line-up-ul festivalului un mix de influențe reggae, punk, ska și pop, cu melodii diferite ca stil, dar, totuși, coerente. Activi din 1995, cu șase albume lansate și peste 400.000 de exemplare vândute, Mad Caddies demonstrează că, deși tendințele se schimbă, muzica lor dinamică a devenit tot mai ascultată.

În ultima zi a GreenSounds FESTIVAL, în data de 28 august, între orele 10:00- 22.30, bucureștenii se vor putea bucura de prezența artiștilor internaționali de la MANDO DIAO, KOOP OSCAR ORCHESTRA si THE HERBALISER. Alături de aceștia, vor urca pe scenă și trupele românești Groove Therapy cu Eugen, Otherside, Lucia & Muse Quartet, Soul Serenade, Omelette și Helen.

MANDO DIAO, trupa de indie-pop-rock originară din Borlänge, Suedia, va oferi publicului un show caracteristic, plin de energie, combinând perfect ritmurile vechiului garage rock cu blues, indie, alternativ și pop.

KOOP OSCAR ORCHESTRA, un proiect muzical din Suedia, creat de Oscar Simonsson, fost compozitor și producător al trupei Koop, va prezenta o fuziune unică de muzică clasică, electronică și jazz, care împrumută pe alocuri sunete de cabaret și swing.

Cu o experiență muzicală îndelungată și cu pasiune pentru stilurile hip-hop, funk, soul și jazz, londonezii THE HERBALISER se alătură festivalului cu un concert live care promite să surprindă prin sunetul original și stilul abordat.