Publicat: 7 August, 2020 - 14:33
Share

Ediția BIFF 2020 s-a adaptat contextului global al preocupărilor artistice. Pentru a marca alinierea în gânduri și acțiuni, pentru prima dată în istoria festivalului, organizăm o competiție de scurtmetraje destinată provocărilor sociale ale lumii.

 

„Suntem înainte de toate oameni și, în cazul artiștilor, fie ei de orice etnie, rasă, culoare, apartenență religioasă sau socială, toți suntem uniți de aceeași pasiune - filmul - și dorința de a crea, de a face artă, de a ne exprima. Publicul, care sperăm că vă fi activ, va putea să dezbată temele filmelor cu însuși creatorii lor, regizorii scurtmetrajelor." (Kristina Cepraga)

 

Pentru un plus de noutate și interacțiune, vom organiza o teleconferință, cu regizorii filmelor, la care va participa publicului festivalului. 

 

Intitulată sugestiv, Socially United in Cinema, secțiunea curatoriată de Kristina Cepraga va prezenta publicului #BIFF patru scurtmetraje de excepție.

Bismillah - Alessandro Grande 

Castigator David di Donatello, 2018, Best Short Movie, Shortlist Oscar 2019

 

O poveste duioasă și sensibilă despre o fetiță tunisiană care, trăind ilegal cu tatăl ei în Italia, într-o seară se confruntă cu o decizie grea, la cei doar 12 ani ai ei. Precum zice titlul filmului „Cu voia lui Dumnezeu", oare va alege ce e bine?

Down the river - Dan Jacobson

 

Cel de-al doilea scurtmetraj este „Down the river" al regizorului Dan Jacobson, din Israel SUA.  Regizorul se concentrează atât pe tema politică, pe povestea Neteu Tezaso un agent etiopiano israelian undercover ce lucrează pentru Mossad, filmul fiind ambientat în Darfur, cât și pe imaginea puternic colorată, chiar tarantiniană, cum spun unii dar și muzica extrem de interesantă. Rolurile sunt jucate impecabil de actori de etnie afro-islaelieni, în limba idiș. Un film de văzut pentru curajul și culoarea, muzica și cheia originală propusă de Jacobson.

Destino de Kristina Cepraga Goodwin

Short list David di Donatello, Best Actress Afordite short Roma

 

Destino este filmul de scurt metraj pe care Kristina Cepraga l-a scris, regizat și produs. De asemenea, Kristina a și interpretat rolul principal al personajului feminin. Este un film cu o puternică temă socială, o alegorie în alb și negru.

 

Fatima, o mamă care trăiește într-un centru social sărăcăcios la periferia Romei, după o discuție cu băiețelul ei, decide să îi facă o mică bucurie, atunci când destinul decide să intervină. Precum „Down the river" pentru Israel , DESTINO  a fost selecționat să reprezinte Italia la festivalul Oaxaca Film Festival, Mexic, pentru mesajul uman și social transmis și a câștigat și premiul Best Actress la Afrodite Shorts in Roma. 

 

Inverno - David di Donatello

 

E important de menționat că filmul este cel mai premiat scurt metraj italian, fiind câștigător în 2020 și în cursa pentru Oscar. Suntem foarte entuziasmați pentru acest film și îi ținem pumnii!Giulio Mastromauro este unul dintre cei mai bine cotati regizori , producător și distribuitor independent de film italian ce împreuna cu soția sa actrița și producătoarea Virginia Gherardini o sa ne povesteasca aventura acestui scurt metraj emoționant și profund.

Tag-uri Institutii: