Publicat: 6 Mai, 2016 - 14:46
Share

Din cauza condițiilor meteo, a doua ediție a turneului de tenis de câmp în scaun rulant Bucharest Open Wheelchair Tennis - categoria ITF3 se mută la Complexul Olimpic de la Izvorani. Programul turneului rămâne neschimbat. Meciurile urmează să se desfășoare între orele 9.00 a.m. și 8 p.m. iar duminică între orele 9.00 a.m. și 3.00 p.m.

Întrucât ploile din ultimele zile fac imposibil jocul pe zgura terenurilor de la Arenele BNR, turneul de tenis de câmp în scaun rulant Bucharest Open Wheelchair Tennis și-a schimbat locația, meciurile urmând a se desfășura pe terenurile Complexului Olimpic de la Izvorani. 
Având un tablou de 72 de sportivi din 20 țări, turneul se va desfășura categoriile Men, Women, Quad. Printre aceștia se numără și 8 sportivi români. Premiile au o valoare de 12.000 USD. Bucharest Open Wheelchair Tennis este rodul unui parteneriat între Fundaţia Licinium, Federaţia Română de Tenis şi Federaţia Internaţională de Tenis prin care este promovat sportul de performanţă în rândul tinerilor cu handicap. Wheelchair Tennis aplică aceleaşi reguli ca tenisul clasic, singura diferenţă fiind că mingea poate să cadă în teren de două ori. 
În acest an se împlinesc 40 de ani de la prima partidă de tenis în scaun rulant, jucată de Brad Parks, iar în acest moment există un circuit de peste 170 de turnee printre care se numără și Bucharest Open Wheelchair Tennis, Napoca Open Wheelchair Tennis, Oradea Open Wheelchair Tennis, ultimele două urmând a se desfășura în august 2016.