Publicat: 24 Februarie, 2016 - 19:17

Bucharest Running Club, organizatorul celor mai mari competiții de alergare stradală din România omologate international, a susținut astăzi, miercuri, 24 februarie, o conferință de presă pentru a  anunța calendarul evenimentelor și planurile pentru anul 2016.

Au luat cuvântul Franz Weiler, Președinte Director General UNIQA Asigurări, Iliana Stănculeț, Corporate Brand Manager, OMV Petrom, Corina Vasile, Director Comunicare Raiffeisen Bank, Mirela Burlacu, Marketing Manager, Hilton Athenee Palace, Ion Buliga, Secretar General, Federația Română de Atletism, alături de Valeria Răcila van Groningen, Președintele Bucharest Running Club și Oana Năstase, Director Bucharest Running Club.
Calendarul Bucharest Running Club pentru anul acesta este: 3 aprilie UNIQA Asigurări Bucharest 10k& Family Run, 14-15 mai OMV Petrom Bucharest Half Marathon și 8-9 octombrie Raiffeisen Bank Bucharest Marathon.

La edițiile din 2016 ale OMV Petrom Bucharest Half Marathon și Raiffeisen Bank Bucharest Marathon va fi îmbinată în continuare performanța cu sportul de masă: Federația Română de Atletism își va desfășura campionatele naționale de semimaraton și maraton iar atleții profesioniști români și internașionali vor alerga alături de cei peste 20.000 de alergători amatori din 50 de țări.  

“OMV Petrom este un susținător al sportului și recunoaşte importanţa acestuia pentru o viaţă sănătoasă. De aceea, prin strategia noastră de sponsorizare, susținem atât sportul de performanță, cât și  sportul amator sau de masă. În ceea ce privește alergarea, obiectivul nostru principal este de a crește numărul de alergători din rândul colegilor noștri. Anul acesta ne-am propus să convingem mai mult de 500 de colegi să ia startul la cea de-a 5-a ediție a Semi Maratonului București”,  a declarat Iliana Stănculeț, Corporate Brand Manager, OMV Petrom.

"Credem că prin acest proiect reușim să inspirăm oamenilor valori specifice unei vieți sănătoase, active, cu implicare socială și preocupări de dezvoltare durabilă. De asemenea, promovăm un stil de viață sănătos în rândul angajaților Raiffeisen Bank, iar de la un an la altul reușim să creștem numărul celor care participă la cursele Maratonului București", a declarat Corina Vasile - Director Comunicare și Relații Publice Raiffeisen Bank
Anul acesta pe lângă evenimentele deja consacrate, Bucharest Running Club lansează o nouă provocare - UNIQA Asigurări Bucharest 10k& Family Run.

”UNIQA Asigurări devine pe zi ce trece un susținător tot mai puternic al sportului și al unui stil de viață sănătos, fapt ce se reflectă din ce în ce mai mult și în proiectele noastre dedicate clienților și angajaților. Ne dorim ca UNIQA Asigurări 10k&Family Run să fie cea mai mare reuniune sportivă anuală de familie, la care parinți, copii, bunici și nepoți să găsească bucuria de a face mișcare împreună, într-o atmosferă distractivă și prietenoasă. Pe 3 aprilie, vă așteaptăm la linia de start cu mic, cu mare!”a declarat Franz Weiler, Președinte Director General, UNIQA Asigurări

UNIQA Asigurări Bucharest 10k& Family Run, îmbină performanța – 10 kilometri cursă acreditată și inclusă în calendarele internaționale – cu distracția în familie, prin cursa Family Run & Walk, la care familiile - copiii, părinți, bunici, frați, surori, cumnați, veri și nepoți – sunt invitate să parcurgă 2,9 km în jurul Palatului Parlamentului, urmate de Kids & Parent Run si Babies Race iar in paralel toti participantii sunt invitati in Piața Constituției la activitati sportive si distractive. Ambasadorii UNIQA Asigurări Bucharest 10k& Family Run care vor fi în 3 aprilie din Piața Constituției alături de familiile lor sunt: Elisabeta Lipă, Ministrul Tineretului și Sportului, Monica Roșu, campioană olimpică, realizatorii radio-TV Mihai Găinușă, Eli Roman (Realitatea TV), Florentina Opriș (Kanal D), Claudiu Lucaci (TVR), Irina Păcurariu (TVR), Mihai Rădulescu (TVR) și Liana Stanciu (TVR), alaturi de Dana Rogoz actriță si Radu Restivan, blogger sportiv.  

„În viața mea există doi piloni care îmi dau forța să mă trezesc dimineața și să le aloc toată energia mea – familia și sportul, iar Uniqa Asigurări 10k&Family Run a apărut firesc dintr-o îmbinare a valorilor în care cred. Sportul in familie este o altă componentă a stilului de viață sănătos” a declarat Valeria Racilă van Groningen. “

În cadrul conferinței de presă a fost anunțată lansarea unei campanii de rebranding și de consolidare a identității asociației Bucharest Running Club împreună cu mascota Greeny, a evenimentelor organizate de Bucharest Running Club, precum și a domeniului VoluntarInSport, cea mai mare platformă de voluntariat sportiv din România. Raiffeisen Bank Bucharest Marathon, OMV Petrom Bucharest Half Marathon și UNIQA Asigurări 10k&Family Run, evenimente omologate internațional și care se conformează unor standarde de calitate înalte devin astfel “Bucharest Running Club premier events”.  
“Bucharest Running Club a fost deschizător de drumuri, cel care a dat startul in urma cu 9 ani acestei explozii a mișcării în aer liber și alergării de masă din prezent. Am pornit de la câteva sute de participanți, am ajuns la zeci de mii, iar alergarea a devenit sportul cel mai practicat din România. Această poziție ne obligă să păstrăm nivelul calității și al standardelor internaționale iar evenimentele sub marca Bucharest Running Club să fie de elită, premium, premier events, a declarat Oana Năstase, Director Bucharest Running Club.