30 noiembrie 2021

Bucureşti: Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă va asigura asistența medicală la Maratonul Vaccinării

Distribuie pe rețelele tale sociale:

Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI) va asigura, prin membrii săi voluntari, asistenţă medicală continuă de specialitate la Maratonul Vaccinării de la Bucureşti. Acesta se desfășoară în perioada 7 – 9 mai.

„La solicitarea UMF “Carol Davila” București, cu ocazia organizării Maratonului Vaccinării Ediția București 07-09.05.2021, Societatea Română de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI) va asigura prin membrii săi voluntari asistență medicală continuă de specialitate pe parcursul celor 3 zile dedicate vaccinării anti-COVID19.

În acest scop, 120 medici primari, specialiști și rezidenți ATI repartizați în 56 de echipe vor deservi (24 din 24 de ore timp de 3 zile) Punctele de Prim Ajutor amenajate de către SRATI, atât la Biblioteca Națională cât și la Sala Palatului în scopul prevenirii și tratării prompte a unor eventuale reacții adverse care pot apărea în cursul procesului de vaccinare.

Vom asigura astfel un nivel de siguranță maximă tuturor celor care se vor prezenta pentru vaccinare.”, se arată într-un comunicat transmis de Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI).

După modelul orașului Timișoara, „Maratonul vaccinării” va fi organizat și în Capitală, la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională. Aici, vor fi amenajate în total 50 de puncte de vaccinare. Maratonul va începe vineri, 7 mai, la ora 16:00 şi se va încheia luni, 10 mai, la ora 8:00.

Va fi folosit vaccinul Pfizer, astfel că se va putea vaccina orice persoană de peste 16 ani, în baza cărţii de identitate, fără programare. Minorii cu vârsta peste 16 ani trebuie să fie însoţiţi de părinte/tutore, care va trebui să îşi dea acordul în scris

Rapelul va avea loc trei săptămâni mai târziu, în perioada 28 – 31 mai.